Program na Náměstí ve Velkém Meziříčí vypukne v 15 hodin. A proč letos pořadatelé vybrali zrovna výše uvedený podtitul? „Souvisí to s rekonstrukcí místního Jupiter clubu. 16. září by měly najet stroje a budovu úplně zboří," vysvětlila Zuzana Herodesová z Jupiter clubu. Jednotlivé disciplíny ale prozradit nechtěla, jsou prý každý rok překvapením.

Hned od 15 hodin si přijdou na své malí návštěvníci. V rámci dětského odpoledne je pro ně připraveno Divadlo Koráb a Karneval s obry, tedy tancování a soutěže s obrovskými loutkami.

V 19.30 hodin už nastoupí družstva ze čtyř sídel. „Jsou to vždy dva muži, dvě ženy a starosta či místostarosta města, potažmo městyse. Za Měřín přijede místostarosta Ivo Rohovský. Ve Velké Bíteši mají zrovna tradiční hody, starosta i místostarosta se kvůli povinnostem omluvili a město bude reprezentovat ředitel Střední odborné školy Jana Tiraye Josef Chytka," uvedla Zuzana Herodesová.

Odpočinek mezi sportovními výkony poskytnou Karnako – orientální tanec s hadem, a ohňová show v podání fakírského dua Karson. OD 22 hodin vystoupí U2 Desire Revival Band, nejúspěšnější česko-slovenský U2 revival.

V které radnici budou viset klíče k velkomeziříčské bráně po víkendu? „Vítězství obhajuje Velké Meziříčí. Pokud vyhraje, bude to hattrick, tedy třetí vítězství v řadě," připomněla úspěchy „domácích" Herodesová a dodala: „Už čtrnáct dní se modlím za pěkné počasí. Podle předpovědí by nám to mělo vyjít."