Na co se mohou návštěvníci těšit? „Z mého pohledu se Zámostí letos vrátilo k takové klasice. Já se budu těšit na Buty, Houpací koně, Mišíka, Jiřího Schmitzera a hlavně na minus123minut, z těch novějších na Mydy Rabycad, Lazer Viking / Sabreheart nebo Manon Meurt. Už jen z toho výčtu si myslím, že to bude zase veliký,“ je přesvědčený Radek Šejk Nezval, jenž je zodpovědný za dramaturgii festivalu.

Kromě už zmíněných kapel do Třebíče přijedou kladenští Zrní, tedy kapela, která plní sály po celé zemi a začíná pokukovat po zahraničí. Publiku se představí také třebíčští Zouváci boží a chybět samozřejmě nebude ani taneční stan, letos pod patronací labelu TyNikdy.

Vstupenky jsou v předprodeji do konce března za 250, do 26. května za 350 korun a koupit se dají online na webu festivalu. Ten, kdo si koupí vstupenku, se kromě programu na Podzámecké Nivě může těšit na spoustu dalšího. S páskou Zámostí na ruce budou moci lidé do divadla, na výstavy (jedna se připravuje na zámku) nebo na městskou věž, chybět nebude ani oblíbené Zámostí v modrém. Zámostí se totiž od většiny festivalů liší tím, že nezůstává uzavřené na jednom místě, ale hudbou, uměním, performery či vizuálními efekty na dva dny a dvě noci oživí nejkrásnější část Třebíče.

„Bude toho vážně hodně, takže jen ve zkratce – nebudou chybět muzikanti v ulicích koncert a workshopy v synagoze nebo básnění v ulicích. Všechno bych nerad dopředu prozrazoval, je dobré nechat se překvapit a pak si to o to víc užít,“ doplňuje Milan Žížal Maxa, další z členů organizačního týmu.

Podívejte se také na: Žáci třebíčské umělecké školy koncertují