Hlavními večerními hvězdami festivalu, který jinak začíná v 11 hodin, budou David Koller a skupina Turbo. Návštěvníci se ale mohou těšit také na hardrockovou kapelu Kapriola či na skupinu Penzistor. Slavného frontmana legendárních Black Sabath pro změnu připomene Ozzy Ozbourne revival.

„Rebelfest 2016 má na svém začátku všech pět P. Jedná se o první ročník, koná se poprvé v září, poprvé s velkou stage, poprvé představí nový speciál Rebel Pšeničný a poprvé můžeme při této příležitosti i předčasně oslavit svátek Svatého Václava, patrona všech pivovarníků," uvedla manažerka značky havlíčkobrodského pivovaru Jana Kavalír. Součástí Rebelfestu bude i kulinářská show.

Pořadatelé připravili program pro děti od 11 do 15 hodin. „Dospělí mohou soutěžit s moderátory na pódiu, nakoupit si dárkové předměty s logem pivovaru, nebo se zúčastnit exkurze pivovarem a ochutnat naše piva přímo z ležáckých tanků. Samozřejmě po celou dobu akce pak mohou zájemci ochutnávat všechny druhy piva. Kromě tradičních piv Rebel Tudor a Rebel Originál bude v nabídce u výčepů i Rebel IPA – svrchně kvašený polotmavý speciál s výraznou hořkostí chmelený za studena," dodala Kavalír a popsala i pšeničný speciál: „Jde o svrchně kvašený světlý nefiltrovaný ležák. Má silnou, intenzivní chuť, kde převládá svěží ovocná chuť a vůně s nádechem vanilky, banánu a koření."

Více na hbrebel.cz.

Milan Pilař