Sálem žďárského Domu kultury zazní písně Michala Hrůzy a Kapely Hrůza v sobotu 21. ledna, v rámci bálu Sattu. Moderuje ho Petr Rychlý. „Je to první reprezentativní ples společnosti. Chtěli jsme, aby byl spojen s něčím, co má hlubší význam. Je tedy pořádán na podporu malého Ríši Humlíčka," řekl ředitel Sattu Petr Scheib. Pětiletý Richard z Obyčtova trpí spinální svalovou atrofií, nemoc postihuje míšní a hlavové nervy. Jedinou chlapcovou nadějí je experimentální léčba pomocí kmenových buněk, zdravotní pojišťovna ale na terapii nepřispívá. Dle Scheiba Michal Hrůza na žádném plese ve Žďáře dosud nevystupoval, měl by plesovou sezonu v okresním městě oživit.

„Když se zpěvák dozvěděl, že ples bude mít navíc charitativní podtext, rozhodl se i on finančně chlapce podpořit," dodal ředitel Sattu. Nebude chybět bohatá tombola, hlavní výhrou je skútr.

Večer plný dobré a taneční hudby slibuje ples Kultury Žďár. Ten letošní s názvem Od swingu po rock´n´roll odstartuje zhruba za měsíc, 11. února v 19.30. O zábavu se postará Zatrestband Petra Píši a kapela the Fireballs. „A komu by nevyhovoval taneční parket, může se sklenkou vína pobýt s cimbálovou muzikou Slavičan v horním vestibulu," láká do žďárského kulturního domu ředitelka Kultury Žďár Marcela Lorencová. Ples zahájí taneční sdružení Smyk, překvapením večera bude vzdušná akrobacie.

Hvězdou večera již 20. plesu PKS bude Michal David, dále v sobotu 4. března zahrají Flash Band, 4Sýkorky a cimbálová muzika s primášem Petrem Maradou. Součástí akce je diskotéka v kavárně.

S přípravami na 13. ročník plesu V žitě pokračuje Beata Rajská. Bál se uskuteční ve Žďáře 11. března, tradičně jej bude moderovat Petr Salava a součástí bude módní přehlídka. Příchozí uvidí výběr z kolekce RÍF, kterou návrhářka představila koncem listopadu loňského roku. A kdo zazpívá? Hlavní hvězdou bude dvojice Těžkej Pokondr a vystoupí také Jan Kalousek.

Jako Benátský karneval pojala svůj ples společnost CooperStandard. Zahraje Boom!Band a zazpívá Monika Absolonová. Na bálu bude vybrána nejlepší maska.

Ve Velkém Meziříčí si zájemci zaplesají na Plesu města už za zhruba týden. V sobotu 14. ledna v tamním Jupiter clubu zahraje v hlavním sále k tanci skupina Sabrin Band, ve výstavní síni pak Emanuel Míšek. Začátek je v 19.30 a v průběhu večera ukáží svůj um tanečníci Starlet Brno. Zážitek z bálu umocní i muzikálové hvězdy Děti Ráje a po půlnoci dojde na losování tomboly. „Přípravy vrcholí, nakupujeme poslední dary. Volná místa stále jsou," uvedl tajemník radnice Marek Švaříček.

Ples Bystřice nad Pernštejnem se ponese v duchu zábavy a ocenění. V rámci večera dojde totiž i na vyhlášení sportovců roku 2016 a osobnosti města loňského roku. Mezi mnohá překvapení pro hosty je na sobotu 14. ledna připravena Flash show hudebně kostýmní podívaná tanečního orchestru Timbre Music. Také v Bystřici zahraje Michal Hrůza.

Na společenský ples firmy Medin a nemocnice se chystají v Novém Městě na Moravě. Dveře kulturního domu pořadatelé otevřou 3. února. „K tanci a poslechu zahraje Gurmania band a dále Elvis Presley revival. Objeví se také taneční skupina Smyk a umělecká skupina bubeníků z Nového Města Asaf," přiblížil jména účinkujících na bálu tiskový mluvčí novoměstské nemocnice Roman Kratoch- víl.

Svůj ples pořádá rovněž radnice ve Velké Bíteši. Mikrofonu se v kulturním domě coby moderátor ujme Karel Hegner, vystoupí The Party band a cimbálová muzika Broln. Jako hosté večera přijaly pozvání zpěvačka Vendula Příhodová, Heidi Janků nebo písnič- kář, kytarista a bavič Pavel Helan.

Kam jít tančit? *

Žďár nad Sázavou

21.1. Ples Satt

28.1. Ples Žďas

11.2. Ples Kultura Žďár

4.3. Ples PKS

11.3. Ples V žitě Beata Rajská

17.3. Benátský karneval CooperStandard

Velké Meziříčí

14.1. Ples města

Nové Město na Moravě

21.1. Ples Auto Kelly

27.1. Ples SFK Vrchovina

3. 2. Ples firmy Medin a Nemocnice Nové Město na Moravě

Bystřice nad Pernštejnem

14.1. Ples města Bystřice nad Pernštejnem

Velká Bíteš

18.1. Ples města Velká Bíteš

11.2. Ples PBS

18.2. Sportovní ples s vyhlášením Sportovce města

Svratka

11.2. V. společenský ples Svratky

* vybrané plesy na Žďársku