Co znamená název? „Je to vlastně jednoduché, složili jsme první slabiky, kterými začínají naše jména – Karel, Víťa, Jenda, Roman,“ vysvětluje za Kavijerock a Báru Karel Malivánek, člen skupiny a jinak také vojnoměstecký starosta.

Byl i u založení Kavijerocku v roce 2014. „Na jednom večírku jsme si zahráli s Romanem Lysým. Já měl tenkrát od známého bubeníka skupiny Dvouletá fáma Zdeňka Konopáska půjčené bicí, Roman zahrál na kytaru. Zjistili jsme, že tam je něco, s čím by se dalo pracovat,“ říká Karel Malivánek. „Na první zkoušku jsme přizvali Romanova kamaráda, záchranáře Jendu Vítka, který hraje na baskytaru, a jako bubeníka jsme vzali mého bratra Víťu Malivánka. Ač nikdy na bicí nehrál, po pár zkouškách projevil obrovský talent pro tento nástroj,“ představuje dál Malivánek s úsměvem skupinu.

Cvičení jednotek IZS při srážce vlaku s osobním automobilem v Sázavě na Žďársku.
V Sázavě se srazil vlak s osobním autem. Záchranáři měli cvičení

Kapelu pak doplnili i o ženský element, prý „aby zjemnili jalové mužské hlasy“ – a začala s nimi zpívat Barbora Malivánková, dcera Karla Malivánka. „Mimochodem Bára je ta drzá holka, co při koncertu skupiny Chinaski ve Žďáře vlezla na pódium a zazpívala Punčocháče,“ přidává perličku Malivánek.

Punčocháče má mimo jiného kapela v repertoáru. V oblibě má rockovou muziku a kromě dvou jsou to písně českých interpretů. „Rádi hrajeme písničky od Katapultu nebo Jasný Páky, tenhle styl nám opravdu sedí. Poslední dobou se ale zabýváme vlastní tvorbou,“ poznamenává Karel Malivánek. Jak dodává, většinou někdo přinese nápad v hrubých rysech a na jeho rozvíjení a aranžování pak pracují všichni.

„V květnu jsme ve studiu AB Records ve Škrdlovicích nahráli první dvě písničky - Čapí hnízdo a V bublinách. První už podle názvu pojednává o jednom bývalém ministrovi financí a jeho estébáckých praktikách, a druhá je hit tohoto léta a je pro všechny zamilované. Obě také rádi zahrajeme návštěvníkům VeDaFestu,“ popisuje Malivánek.

Ilustrační foto
Za nehodu pod vlivem alkoholu a marihuany skončil mladík ve vazební cele

Zkušebnu má kapela v městecké „hasičárně“. „Za tento luxus každoročně hrajeme hasičům při vojnoměstecké pouti, letos to bude 15. července,“ připomíná Karel Malivánek. Jinak skupina vystupuje příležitostně. „Většinou na menších akcích a pro známé. Ale celkem pravidelně u mého bratra v Hostinci u Malivánků,“ usmívá se Karel Malivánek.