„Příchozí přijdou do sálu po červeném koberci tak jako při předávání cen. Letošnímu tématu, kterým je Večer filmových hvězd, však bude odpovídat také výzdoba sálu. Je zaměřená na filmový svět," uvedl vedoucí střediska Domácí hospic Vysočina v Novém Městě na Moravě Vojtěch Zikmund.

Kromě bohaté večerní zábavy je pro návštěvníky připravená také jedinečná dražba. „Režisér Jan Hřebejk věnoval do dražby podepsané pruhované tričko," prozradil Zikmund. Ti, kteří si budou chtít odpočinout od tance, mohou zamířit do kavárny s živou muzikou. „Kavárna s muzikanty se loni velice osvědčila. Řekla bych, že někteří v ní strávili celou noc," smála se předsedkyně Klubu seniorů, který je jedním z pořadatelů, Libuše Topinková.

Pomoc i spolupráce

K tanci a poslechu zahraje swingová skupina Big band Chrudim a na notu blues posléze naladí brněnská kapela Hoochie Coochie. Večerem bude plesající provázet moderátorka Kateřina Šteidlová a muž roku 2009 Martin Zach.

„Líbí se mi moderátorská dvojice a jakási spolupráce moderátora na vozíčku s druhým, zdravým člověkem," poznamenala na konto moderátorů Topinková. Spolupráce, a nejen ta mezi moderátory, je ostatně jeden z nejdůležitějších přínosů akce. „Loni se poprvé dohodlo osm neziskovek, že uspořádají ples, aby se navzájem lépe poznaly a dověděly se o sobě víc. Domnívám se, že od té doby se prohloubila spolupráce mezi námi, a když některá z nás může, tak té druhé pomůže, i když jenom s maličkostmi," pochvalovala si Topinková.

Po loňské premiéře, která sklidila velký ohlas veřejnosti, je tak letošní ročník pokračováním. „Nápad uspořádat ples vzešel v podstatě z naší strany. Sami jsme ovšem neměli kapacity pro zorganizování takové akce, a tak jsme oslovili další neziskové organizace z Nového Města," uvedl Tomáš Blažek ze Sdružení Krajina.

Přestože je bál zatím poměrně čerstvou záležitostí, v následujících letech by organizátoři chtěli věnovat získané peníze dobročinným účelům. „Peníze, které vybereme, zatím slouží pouze k pokrytí provozních nákladů. Do budoucna bychom však výtěžek rádi věnovali nějaké dobročinnosti," vysvětlil Blažek.

Ples začne v 19.30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit za 180 korun v informačním centru v Novém Městě nebo na místě za 200 korun.