Za první dva týdny videoklip nasbíral na internetu asi 70 tisíc zhlédnutí. „Měli jsme pro sebe celé křídlo zámku, kde jsme asi za dvacet čtyři hodin bez přestávky klip natočili. Strávit celou noc na zámku byl neobvyklý zážitek. Bylo tam chvílemi tak hrobové ticho, až to působilo strašidelně. Celé natáčení ale proběhlo bez problému a tak, jak jsme si představovali,“ pochvaluje si Miškela. Zároveň přiznává, že reakce fanoušků na nový videoklip ho velmi mile překvapila.

Hudební projekt Eirik vznikl na začátku roku 2016. „Vytvořil jsem ho s úmyslem pokračovat dál v hudbě po rozpadu mé původní kapely Fortix,“ vzpomíná Miškela. Písni Paříž předcházel loni singl Hvězdy stárnou. Videoklip k této skladbě kapela natočila u Bersdorfer See na německo-polských hranicích.

Zdroj: archiv

Miškela zatím neplánuje vydat ucelené album, fanoušci se ale mohou do konce roku těšit ještě na jeden singl. „Aktuálně chceme hlavně koncertovat. V současné době vystupujeme spolu s Michalem Motyčkou a Tomášem Pacalem jako akustické trio. V létě plánujeme vystoupit na několika hudebních festivalech,“ říká. Nejbližší koncert kapely se uskuteční 12. června v Jihlavě v Divadelním klubu. „Chceme odehrát koncert i na Žďársku. Bohužel, zatím nemůžu říct přesné datum ani místo,“ uzavírá.

Jan Miškela pochází z Velkého Meziříčí. Pracuje jako obchodní referent v oblasti zemědělství. Jako dítě navštěvoval základní uměleckou školu, kam docházel na lekce klavíru. Na střední škole začal hrát na kytaru a skládat vlastní hudbu. Dříve hrál v kapele Fortix. Ta vydala jedno album a koncertovala například jako předkapela skupiny ZakázanÝovoce. Po rozpadu kapely v roce 2015 Miškela zakládá sólový projekt Eirik. Kromě hudby se nyní věnuje dálkovému studiu na vysoké škole.