Hned v sobotu 14. října od osmi hodin večer obsadí zdejší Dům kultury pražská skupina Arakain, která po jarních oslavách 35. výročí pokračuje i na podzim. Podzimní turné je však složené jen z několika málo koncertů a tak mají fanoušci z Vysočiny šanci poslechnout si tuto kapelu pouze během následujícího víkendu.

Další akcí, na kterou jsou ještě dostupné vstupenky, je muzikálové představení Anastasia v podání Léčivého divadla Gabriely Filippi. V muzikálovém provedení na motivy stejnojmenného knižního bestselleru Vladimíra Megreho zazní také mnoho písní na téma lásky. Představení se uskuteční v Městském divadla 19. října.

Sněženští hasiči vyjíždějí většinou k dopravním nehodám a k technické pomoci.
Jednotka sněženských hasičů se dostala do finále celostátní ankety

Vzácné setkání mohou zažít návštěvníci Domu kultury 25. října, kdy se na jednom jevišti objeví legendární Bratři Ebenové a Druhá tráva. „Přijďte si vychutnat vzácné setkání našich předních umělců na večeru plném ironie, svižného slovníku, neotřelých rytmů a skvělých instrumentálních výkonů, které si získaly publikum napříč hudebními žánry,“ pozvala veřejnost na koncert dramaturgyně Kultury Žďár Věra Sedláková.

Pár volných míst je ještě také na představení František z Assisi Třešínského divadla, které ve Žďáru nad Sázavou vystoupí na konci října. Dílo často s humorem, ale především s úctou mapuje důležité okamžiky známého světce Františka z Assisi a je doplněno o tanec a zpěv v podání členů Těšínského divadla. Vstupenky jsou v prodeji za 340 nebo 310 korun.

Václav Malinský má za sebou další charitativní pěší cestu, tentokrát po hranicích bývalého Československa.
Pro nemocnou holčičku ušel cestovatel po hranicích 3566 kilometrů