Příznivce svérázného humoru jistě potěší blížící se program jihlavského Divadla Na Kopečku. Zítra od 19 hodin tam totiž zavítá trojice umělců s pořadem Na Stojáka. Oblíbenou Stand up Comedy si budete moci vychutnat v neopakovatelném hereckém obsazení. Představí se Ester Kočičková, Lumír Tuček a Karel Hynek. Nebude chybět nejlepší výběr z pořadů televize HBO.

Vstupenka na Stand up Comedy Na Stojáka vyjde na částku 220 korun. Cena v předprodeji je stejná jako při zakoupení na místě. „V předprodeji jsme udali zatím na osmdesátku vstupenek. Většinou koupi lidé nechávají na poslední chvíli, tedy i tentokrát budou mít možnost zakoupení lístku v pokladně divadla na místě. Vyjde je to na stejnou částku, jako kdyby si vstupenku kupovali s předstihem,“ uvedla Iveta Nechvátalová, pracovnice Turistického informačního centra v Jihlavě, které předprodej na představení zajišťuje.

Šestnáct let

Divadlo Na Kopečku vzniklo před šestnácti lety v prostorách kulturního domu psychiatrické léčebny. Předtím využívalo tyto prostory hostující Horácké divadlo Jihlava (kvůli probíhající přestavbě své scény).

Nové technické zázemí přitom mělo sloužit nejen pro pacienty a zaměstnance léčebny, ale i pro širokou veřejnost. V prvopočátcích nové divadlo připravovalo zejména pořady pro rodiče s dětmi, či děti z mateřských a základních škol.

Dnes hostí projekty, jako například festivaly, divadelní přehlídky, přehlídky amatérských divadelních souborů folkové a country koncerty, vystoupení žáků jihlavských škol a Základní umělecké školy Jihlava a mnohé další neméně zajímavé akce. Svou scénu pravidelně poskytuje také jihlavským amatérským divadelním souborům pro jejich představení.

ZUZANA KUDRNOVÁ