M. BUDĚJOVICE ŽĎÁR N. S. 3:2

První část se nesla ve znamení pevných obran. Ani jeden z týmů nechtěl vyrobit chybu a šancí bylo jako šafránu. Úvodní dvacetiminutovka tak branku nepřinesla, což se rozhodně nezamlouvalo hostujícímu kouči Martinu Sobotkovi. „Z mého pohledu se zápas trochu lámal už v první třetině, kdy jsme hráli laxně, nedůrazně a dovolili soupeři naději na dobrý výsledek. Ten toho využil, hrál dobře, velmi snaživě a trestal naše chyby," upozornil na klubovém webu.

Jeho svěřenci ale po přestávce začali naplňovat papírové předpoklady. Dostali se do velkého tlaku, ze kterého resultoval také vedoucí gól, o který se postaral Michal Kaňka. Příkladně bojující domácí se ale nenechali vedoucím gólem Plamenů zaskočit a ve 38. minutě jim během 24 vteřin zasadili hned dvojitý direkt. Zásahy Bartáka a jmenovce žďárského stratéga Martina Sobotky rozhodly o tom, že do kabin šli veleseji domácí.

V závěrečné třetině vrhli hosté všechny síly do útoku, z gólu se však paradoxně radovala Žihadla po brance Jánského. Kunstmüller sice ještě snížil a vykřesal jiskru naděje, ze závěrečného tlaku už však nic nebylo.

„Žďár je kvalitní mužstvo a ne náhodou je na druhém místě. Věděli jsme o jeho kvalitách, takže jsme hráli více odzadu a čekali na chyby soupeře. Dvěma slepenými góly jsme se dostali do vedení a ve třetí třetině jsme přečkali nápor hostů a přidali třetí branku. Ke konci jsme si to již pohlídali a dotáhli zápas do vítězného konce," byl spokojen stratég Moravských Budějovic Rudolf Cakl.

Pochopitelně zcela jiný názor na souboj regionálních rivalů měl jeho žďárský kolega. „Já musím přiznat, že mi u našich kluků chyběla větší bojovnost a hlavně včasná a přesná nahrávka, rychlá kombinace, jednoduché založení útoku, prostě to, co nás zdobilo třeba v zápase s Technikou," zamyslel se. „Soupeř ale hrál skutečně dobře a musím uznat, že vyhrál zaslouženě," dodal.

Moravské Budějovice tak už mají dvě kola před koncem jasno, jaký soupeř je potká ve čtvrtfinále. Bude jím suverénní vládce skupiny Střed Hodonín.

„Po dnešku zůstal jediný Hodonín, proti kterému jsme nedokázali získat ani bod, což je pro nás příslibem do budoucna, že se v soutěži můžeme uplatnit, rovnat se s ostatními soupeři a pokračovat dál. Žďáru přeji, aby se dostal co nejdál a co se nám zatím s Hodonínem nepodařilo, tak třeba přijde v play off a Žďáru usnadníme cestu," smál se dobře naladěný Cakl.

Branky a nahrávky: 38. Barták (Sechovec), 38. Sobotka M., 42. Jánský (Zahradník) 30. Kaňka (Ježek, Plachý), 53. Kunstmüller (Smejkal, Man). Rozhodčí: Dědek Musil, Toman. Vyloučení: 5:5 Bez využití. Diváci: 350. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:1. Moravské Budějovice: Šťastný Sechovec, Kún, Prkna, Latner, Peroutka, Zábojník, M. Sobotka, Vlašín Zahradník, Barták, Kovalský, Jánský, Dostál, L. Sobotka, Pometlo, Pěška, Kastner. Žďár nad Sázavou: Sláma Staněk, Šír, Beneš, Jícha, Smejkal, Doležal Plachý, Kaňka, Ježek Štěpánek, Dítě (41.Hron), Kunstmüller Vítek, Kotlík, Man.

Ostatní výsledky 34. kola: Technika Brno Kolín 2:3 (0:2, 2:0, 0:1), Jindřichův Hradec Nymburk 3:5 (1:2, 0:1, 2:2).