Kouč Sobotka: Byla to bitva se šťastným koncem pro nás.

Z pikantního souboje nakonec vyválčili všechny vítězné body exdruholigoví hosté. V tabulce tak snížili náskok vedoucí Světlé na čtyři body.

 

SVĚTLÁ N. S. – ŽĎÁR N. S. 4:7

Očekávaný zápas dvou silných mužstev nabídl vyrovnaný boj o každý metr ledu. Gólový účet dramatického klání otevřel ve 12. minutě Vránek, který poslal hosty do vedení. Domácí však rychle odpověděli a za další tři minuty srovnali se soupeřem krok. V prostředním dějství se pokračovalo ve stejném scénáři jako v první dvacetiminutovce, oba celky si nedaly nic zadarmo.

Žďár lídrovi přeboru znovu odskočil, když se v 27. minutě přesně trefil Kaut. Světlá vrhla všechny síly do útoku a ve 30. minutě Žákem podruhé vyrovnala.

Žďárští se nenechali rozhodit a pokračovali ve vysokém tempu. V 37. minutě se Sobotkovi svěřenci do třetice ujali vedení, když se prosadil Plachý. Tentokrát však radost hostů trvala pouhou minutu - záhy se nemýlil Ondřej Včela.

O osudu utkání definitivně rozhodla závěrečná část. Neúnavní hosté rozvlnili světelskou síť počtvrté v 45. minutě Lojkem, ale domácí proměnili i čtvrtou přesilovou hru a znovu vyrovnali.

„Čtyřikrát jsme vedli, ale soupeř dokázal pokaždé vyrovnat. Vždy, když jsme vstřelili branku, odpískal sudí faul a poslal nás do oslabení, v němž Světlá udeřila a srovnala krok. I my jsme však na druhou stranu proměnili čtyři početní výhody,“ popsal kritické okamžiky trenér SKLH Martin Sobotka.

Zlom nastal v 54. minutě, kdy domácího gólmana překonal podruhé v zápase Vránek a o pár vteřin později ho napodobil Plachý. „Tyhle dva góly byly strašně důležité a v podstatě rozhodly. Ve Světlé se vždycky hostujícím týmům těžko hraje. Získané body jsou proto velmi cenné. Kluci hráli dobře,“ nechal se slyšet Sobotka.

V závěrečné minutě pojistil výhru Žďáru Plachý a zaznamenal tak další letošní hattrick. „Doufáme, že se zlepšené výkony mužstva promítnou v návštěvnosti domácích zápasů a diváci nás přijdou v hojném počtu podpořit,“ lákal na nedělní utkání s předposledním Hlinskem manažer SKLH Miloslav Šimon.

Branky: 15. P. Včela (Mečiar, O. Včela), 30. Žák (O. Včela, Mečiar), 38. O. Včela (Mečiar), 49. P. Včela (Žák, O. Včela) – 12. Vránek (Koželuh), 27. Kaut (Plachý), 37. Plachý (Dítě, Šulc), 45. Lojek (Pleva), 54. Vránek (Kaut), 54. Plachý (Koželuh), 60. Plachý (Dítě, Mühlfait). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 11:12. Využití: 4:4. Diváci: 327. Třetiny: 1:1, 2:2, 1:4. Žďár n. S: Kochánek - Koželuh, Šulc, Pleva, R. Sobotka, Kopeček, Hrnčíř – Doležal, Dítě, Plachý – Vránek, Kaut, Lojek – Hanus, Ptáček, Mühlfait.

Ostatní výsledky 23. kola: Litomyšl – Chotěboř 3:2, Choceň – Chrudim B 4:0, Hlinsko – Mor. Třebová 2:8.

Tabulka 23. kola

 

Petr Štěpánek