PELHŘIMOV MILEVSKO 5:2

Třetí výhru v řadě vybojovali Lední Medvědi. I když Milevsko nakonec porazili tříbrankovým rozdílem, o lehkou práci se rozhodně nejednalo. „Výsledek je pro nás lichotivý, tak dobře jsme nehráli. Platí to hlavně o první třetině, v níž jsme sice šli do vedení, ale pak jsme nedali šance a soupeř nás za to potrestal vyrovnáním na 1:1," ohlédl se za zápasem trenér Pelhřimova Martin Meloun.

Duel rozhodla druhá dvacetiminutovka, kterou domácí vyhráli jednoznačně 3:0. „Museli jsme si to vyříkat v kabině, hráči si má slova vzali k srdci. Milevsko nám nabídlo přesilovky, které jsme využili," naznačil Meloun, kudy vedla cesta ke třem bodům.

Branky a nahrávky: 8. Tecl (Marek Hadrava, Plachý), 27. Adam (Bezděk, Martin Hadrava), 28. Vylíčil (Votápek), 40. Marek Hadrava (Plachý), 43. Svoboda (Vylíčil) 14. Novotný (Nevolný), 59. Drda (Hlinka). Rozhodčí: Pražák Mertl J., Samuel. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Třetiny: 1:1, 3:0, 1:1. Pelhřimov: Brabec Pavlík, Mečiar, A. Jelínek, Adam, Beneš, Veselý, Žuček, Kasalý Tecl, Plachý, Marek Hadrava -Kubát, Bezděk, Martin Hadrava Votápek, Vylíčil, Svoboda Brychta.

ŽĎÁR N. S. TÁBOR 2:4

Třetí porážka. Bilance hokejového Žďáru je zatím hodně tristní. Po dvou nejtěsnějších venkovních prohrách se mělo vše v dobré obrátit v domácím prostředí, ve kterém se Plameny ve své premiéře s Táborem představily v nových dresech. Jenže ouvej, další nula po výsledku 2:4.

„Kluci chtěli, chtěli hodně, ale nešlo to. Hráli poprvé doma, věděli, že po těch dvou prohrách musí bodovat, a to je svazovalo," řekl zklamaný trenér Martin Sobotka, který tím ale nechtěl své hráče omlouvat.

Nyní musí SKLH hodit vše za hlavu a soustředit se na středeční boj v jen o skóre posledním Jindřichově Hradci. „My se teď musíme zklidnit, nedělat žádnou paniku, pracovat dál a připravit se na další zápasy. Přitom musíme zlepšit prakticky všechno," zamýšlel se Sobotka.

Hlavním problémem je podle něj to, že hráči zatím neplní pokyny. „Navíc sami nejsme schopní dát gól, všechno jsou to jen takové nahozené puky, a tím soupeře neohrozíme. Musíme to zlepšit už na tréninku, protože odtud to vychází," dodal.

Kouč má k dispozici i čtyři hráče v záloze a je možné, že v Hradci už někteří z nich dostanou možnost. „Když stávající hráči neplní, co mají, a dělají si na ledě, co chtějí, tak můžou dostat šanci jiní," uzavřel.

Branky a nahrávky: 19. Kotlík (Smejkal, Kolda), 60. Kotlík (Střecha) 6. Klíma (Pechánek, Kellner), 20. Kellner, 29. Klíma (Kanov), 49. Pechánek (Kanov). Rozhodčí: Kareš Huryta, Urubčík. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 519. Třetiny: 1:2, 0:1, 1:1. Žďár nad Sázavou: Sláma Staněk, Pleva, Jícha, Střecha, Smejkal, Kolda, Jan Krupka, Kaňka, Plachý Kunstmüller, Hron, Dítě Vítek, Kotlík, Man Doležal.

Ostatní výsledky 4. kola: Klášterec nad Ohří Jablonec nad Nisou 6:7, Nymburk Vrchlabí 4:1, Řisuty Klatovy 9:4, Bílina Děčín 3:4, Kobra Praha Jindřichův Hradec 4:3, Kolín Sokolov 1:3.