Letos možná bude řešit podobnou situaci, protože svěřenci kouče Romana Vondráčka vyhráli základní část letošního ročníku a do play off půjdou v roli velkého favorita.

Pane Vondráčku, do sezony jste vlétli jako uragán, první body jste ztratili až v 9. kole. Letní příprava se vám zřejmě hodně povedla?

Tak se to úplně říci nedá, protože hráči se připravují individuálně. To však svědčí o tom, že k tomu přistoupili svědomitě.

Poté přišla slabší pasáž pěti kol, kdy jste ztráceli. Dolehla na tým chvilková krize?

O krizi bych rozhodně nehovořil, ta nás v letošní sezoně nepostihla. I týmy ze spodku tabulky mají svoji kvalitu, prostě nám to jenom dvakrát výsledkově nevyšlo a prohráli jsme.

Od začátku prosince až do konce základní části jste ale ztratili body pouze jednou. Navíc jste několikrát dokázali otáčet nepříznivě se vyvíjející skóre, to asi svědčí o velkém charakteru v mančaftu?

To jsme dokazovali už v loňské sezoně, kdy jsme v poslední třetině dokázali obracet zápasy. Tým letos jen potvrdil, že má velkou sílu a kvalitu, navíc je také dostatečně široký. Pokud se stalo, že nám někdo ze sestavy vypadl, měli jsme kam sáhnout a na našem výkonu se to nikterak negativně neprojevilo. To bylo další velké pozitivum základní části.

Po tom, co jste v loňském play off předvedli si na vás přitom soupeři jistě dávali větší pozor?

To už tak bývá, že na první tým se každý chce vytáhnout více než na celek ze dna tabulky. Znát to samozřejmě bylo, soupeři nastupovali s větším nasazením a odhodláním se o body porvat, ale poradili jsme si s tím velice dobře.

Při pohledu na tabulku je jasně vidět, kde byla vaše největší síla oproti zbytku pelotonu. Tou byla především kvalitní defenziva, inkasovali jste jasně nejméně branek ze všech.

To je pravda, ale já si pořád myslím, že by to ještě mohlo být lepší (směje se). To víte, každý trenér není nikdy úplně spokojený. Mohli jsme se opřít o kvalitní výkony našich gólmanů, což je pro každý tým nesmírně důležité. Hráči si mohou vpředu dovolit o něco víc, když ví, že mají za zády někoho, kdo je podrží. Ani směrem dopředu to z naší strany nebylo špatné, byť nejlepší ofenzivu soutěže jsme neměli. Jak jsem však již říkal, pořád je co zlepšovat.

Vzhledem k vašim dosavadním výsledkům v ročníku snad ani nemůžete jít do play off s menším cílem, než ve vyřazovací části zopakovat loňský triumf?

Soutěž bychom chtěli vyhrát, to nebudu zastírat. Chceme vyhrávat v každém zápase a obzvlášť v play off se na tom nic změnit nemůže.

Pokud by opět nastala situace, že byste mohli postoupit do II. ligy, jak byste se zachovali?

To není otázka pro mě, ale úplně pro někoho jiného. Letos ještě není jasné, zda bude po odehrání play off krajských přeborů ještě následovat baráž, tedy tak, jak tomu bylo vloni. Je tedy možné, že vítěz play off dostane automaticky tuto nabídku. Tím se ale nezaobíráme, chceme vyhrát a co bude dál, neřešíme.

Ve čtvrtfinále se velice reálně rýsuje možnost derby s Velkou Bíteší. Ta ale ještě může přeskočit Břeclav a souboji s vámi se vyhnout. Přál byste si hned na úvod derby?

Rozhodně ano. Pokud chceme vyhrát celé play off, musíme porazit každého soupeře. Proti Velké Bíteši by to mělo velký náboj, na každém zápase by bylo hodně fanoušků z obou táborů a všichni bychom si to patřičně užili. Vůbec tedy nespekuluji, že bych se tomu střetu chtěl vyhnout.