Velké Meziříčí v létě posílilo několik hráčů Třebíče ze zrušené I. ligy juniorů. „Kádr se nám tak rozrostl, máme v něm 25 hráčů. Zvýšila se tím konkurence i kvalita, ti mladí jsou na tom dobře fyzicky a bude lepší mít více možností,“ pochvaluje si trenér HHK Roman Vondráček.

Ten se svými svěřenci na jaře prohrál až ve finále play-off s Boskovicemi, rok předtím celou soutěž dokonce vyhrál. Ani v nadcházejícím ročníku proto nechtějí ve Velkém Meziříčí hrát druhé housle. „Ambice zůstávají stejné, tedy hrát dobrý hokej, ale nad postupem vůbec nepřemýšlíme,“ přiznal Vondráček.

Ten také očekává, že soutěž, v níž se neobjevil žádný nový celek, bude mít podobnou úroveň jako před rokem. „Oproti loňsku skončil Hodonín a béčko Vsetína. Posílila i ostatní mužstva, podle mě by mohla úroveň jít nahoru,“ dodal kouč Meziříčí.

Pirochta má otazníky

S několika nejasnostmi v kádru zahájí ročník hokejisté Velké Bíteše. „Jistě skončil obránce Buďa. Otazník však visí nad naším klíčovým hráčem Mirkem Pospíšilem a také Štěpánkem. Do obrany jsme získali jednu posilu a navíc dorazilo hned šest juniorů z brněnské Techniky a z Komety Brno,“ sdělil kouč Velké Bíteše Zdeněk Pirochta, který věří, že noví hráči kádr okysličí.

„Ti mladí kluci jsou divocí, potřebují se vyhrát, ale určitě budou šlapat na paty těm stávajícím hráčům, což je jen a jen dobře. Navíc kádr bude širší,“ pochvaluje si Pirochta.

Oba celky vstoupí do sezony tuto sobotu, Velké Meziříčí na domácím ledě přivítá od 17.30 Uničov. Velká Bíteš se již o půlhodinu dříve představí v Břeclavi. Na derby obou rivalů dojde až v sobotu 11. listopadu v rámci 9. kola základní části.

Florbalisté Bystřice budou i v této sezoně výrazně spoléhat na kanonýrské schopnosti kapitána Miloše Prášila (v modrém dresu při loňském derby se Žďárem). „Máme na víc, než na boj o záchranu,“ říká vyhlášený střelec.
Florbalisté nechtějí opakovat loňský ročník