Na úvod soutěže měli muži těžký los. Jak jste před dalším náročným programem, kdy hrajete čtyři z pěti utkání venku, spokojen s devíti body a výsledky jako na houpačce?

Máme za sebou cesty k týmům, které se v minulé sezoně dostali do baráže o první ligu. V Kolíně i v Sokolově jsme to měli opravdu složité. Doma jsme naopak uhráli maximum bodů, ke spokojenosti mi přesto chybí tři body z nějakého venkovního zápasu. Podle mých představ nám však nefunguje hra. V domácích zápasech jsme soupeře nijak nepřehráli, spíš umlátili bojovností. Třeba v Jablonci jsme si po solidním výkonu minimálně bod zasloužili, ale doma je to špatné. Celkově nám hoří obrana, máme co zlepšovat.

Už vyprchalo vaše rozčarování po posledním zápase s Trutnovem?

Po první třetině jsem byl naštvaný hodně. Mám nějakou osu týmu a pár kluků z ní zatím nepodává výkony, jaké bych od nich očekával. Nejde mi o získávání kanadských bodů, ale spíš o projev na ledě. Každý hráč má svou úlohu. Když dobrý střelec nedává góly, tvrdý rozrážeč do srážek nejde a ten, co se má vracet, se nevrací, tak jsem pak z jejich výkonů zákonitě zklamaný.

Prohlásil jste, že je čas na změny. Prozraďte, co zítra plánujete nového na úzkém kluzišti Kobry Praha, která zatím podle výsledků patří k tomu nejlepšímu ve druhé lize?

V pátek by měl přijet na trénink Kotlík, což je hráč, jehož rychlost, důraz a bojovnost by zrovna na malém place Kobry měly platit hodně. Pokud bude mít v armádě opravdu volněji a z Vyškova dorazí, zařadím ho do sestavy. Z marodky by se snad už měli vrátit Man a Staněk.

Nikdo z mladíků tedy větší porci minut nedostane?

Man (26 let) nebo David Vítek (24) pro mě nejsou žádní staří hráči. O nejvíce prostoru si říkal Hron (24), ale ten mě zase obecně zklamává svým přístupem.

Za měsíc jste odehráli jen šest zápasů. Brzdí vás nějak týdenní cyklus?

Řeknu to na rovinu. Je to na prd. Od pondělí do pátku jen trénujeme, ono by to bylo fajn, ale jsme amatéři, takže jednou vám nepřijde kvůli práci ten a podruhé mají problémy zase jiní. Když se hrála středa, tak ti kluci na tréninky chodili mnohem pravidelněji. Když se přes týden nehraje, jdou radši do práce, aby si nahnali hodiny a mohli pak jet na nějakou štreku. Není to dobré ani pro lidi, pro které hrajeme jen jednou za 14 dní. Chyba je podle mě v systému, kdyby se hrála skupina Střed s deseti týmy, nikomu by nevadilo sednout ve středu o půl třetí do autobusu.

Na starost máte i mladší dorost, ten vám po polovině základní části asi dělá radost?

S klukama jsem spokojený nadmíru. Chtěli jsme uhrát zhruba 26 bodů, po polovině jich máme 17. Porazili jsme favority extraligy České Budějovice, Hradec Králové i brněnskou Kometu. Jen škoda teď té slabé chvilky doma s Duklou Jihlava, mohli jsme ztrácet jen bod na první místo. Přesto jsme v pozici, že jsme v kontaktu s nejlepší čtyřkou, o kterou bychom v nadcházejících osmi zápasech rádi zabojovali. Tím pádem bychom se vyhnuli záchranářským starostem a hráli už jen s nejlepšími o play-off.

Opět vám funguje model z loňska, kdy se o drtivou většinu gólů stará první formace, a když zachytá gólman, jste vítězství na dosah?

Už před sezonou jsme věděli, že máme na poměry extraligy jednu výbornou lajnu. Na rozdíl od loňska už ale nemáme výjimečnou brankářskou jedničku (Loubal), chytají dva vyrovnaní kluci Kulich s Joskou, které pravidelně střídáme.

Z rozjetého týmu v únoru odešel do Komety kapitán Havránek, pustíte v případě vidiny záchrany někoho dalšího?

To je ožehavé téma. Zatím jde jen o reprezentanta Martina Nečase, za něhož už Kometa zaplatila peníze a od ledna si ho může kdykoliv stáhnout. S Kometou jsme domluveni na tom, že má u nás vyřízené hostování do konce sezony. Pokud bychom měli problémy se záchranou, tak by tady měl zůstat. Když se dostaneme do nejlepší čtyřky, vše se odvine od dalších jednání. V tom případě ale věřím, že by tu sezonu dohrál.