Vždy vyhrocené derby mezi Žďárem a Havlíčkovým Brodem bude okořeněné postavením v tabulce obou týmů. Plameny vyhrály devětkrát v řadě a právem jim náleží druhé místo právě za Bruslaři.

Prestižní duel může změnit situaci

Ti mají sice pětibodový náskok, ale žďárští hokejisté mají zápas k dobru a v případě výhry by měli ve vlastních rukou případný posun do čela soutěže. „Je to souboj prvního s druhým a je to derby. Vstupujeme do toho zápasu ale jako do každého jiného, ačkoliv je to velmi prestižní," prozrazuje útočník Plamenů Martin Gregar.

Plameny měly mezi svátky pauzu, kterou využily k tréninku. „Myslím si, že ta pauza nám nebude dělat problém. Dobře jsme potrénovali, chodili jsme dvoufázově, takže jsme připraveni," myslí si Gregar.

Havlíčkův Brod mezi svátky sehrál utkání s Nym-burkem, které ale už bez trenéra Tottera prohrál. Ve Žďáře povede Bruslaře ještě Ladislav Fixa, nový kouč Roman Kaňkovský tým převezme až ve čtvrtek. „V tom zápase nám nevyšly přesilovky, ale jinak jsme nebyli horší. Víme, že Žďár dobře potrénoval a má výbornou formu, takže to bude hodně těžké," přiznává útočník Bruslařů Miroslav Třetina.

Oba předchozí zápasy přilákaly na stadion více než tisícovku diváků, ve středečním utkání se ale předpokládá, že bude návštěva převyšovat předchozí duely, už jen proto, že se utká první s druhým. „Očekáváme, že přijde hodně diváků, bude to skvělá atmosféra, budeme se snažit prodloužit naši vítěznou sérii," těší se Gregar.

Lídr druhé ligy má soupeři co vracet

Toho doplňuje i z druhé strany barikády Miroslav Třetina. „Ve Žďáře je vždycky super atmosféra, na což se těšíme, chceme si to užít, ale zároveň chceme hlavně vyhrát," prozrazuje útočník Bruslařů. Ti mají Plamenům co vracet, jelikož obě letošní derby vyšly lépe právě žďárským hokejistům.

Jasnou roli favorita a povinnost vyhrát mají v tomto kole Lední medvědi, kteří na domácím ledě přivítají poslední Jindřichův Hradec. Daleko těžší oříšek se budou snažit rozlousknout Moravské Budějovice, do kterých přijede ve skvělé formě hrající Tábor.

Ondřej Krásný