„S ohledem na play-off jsme si nastavili odměny do konce sezony. Hráčům jsem jasně řekl, že když budou jedenáctí, tak mě tohle umístění vůbec nezajímá a nevydělají si ani korunu. Neměl bych k tomu ani důvod," otevřeně přiznává nejvyšší muž Sportovního klubu ledního hokeje Žďár nad Sázavou.

„Když skončíme desátí nebo devátí, nějakou částku dostanou, kdyby byli osmí nebo sedmí, obdrží něco navíc," dodává Šimon. Konkrétnější ale být odmítl.

Jeho Žďár po dvou letech porazil tým z elitní čtyřky. V obou duelech silné soky přestřílel, Kolín 5:2 a Jablonec 8:4. „Minulý týden pro nás nebyl vůbec jednoduchý. S oběma soupeři se nám povedly neskutečné třetiny. Obecně si myslím, že hrajeme slušně. Sráží nás ale individuální chyby a občas nějaký zákrok nevyjde gólmanovi. Pořád je ale potřeba vidět, že jsme z posledních šestnácti zápasů nebodovali jen dvakrát, a to v derby v Brodě (2:3) a ve třetích Klatovech (1:2), kde nás zařízl rozhodčí. Obě utkání přitom skončila jen o gól," říká Šimon.

Proč tedy předstoupil před hráče? „Jsme totiž schopní slabší soupeře podcenit, což mě po duelu v Sokolově (1:2 po sam. nájezdech) hrozně štvalo a kvůli tomu jsem před hráče předstoupil. Byly to ztracené body, které pak musíte honit třeba s Kolínem nebo v Jablonci," vysvětluje.

Na šestou příčku, díky níž by se mohl vyhnout předkolu play-off, už ztrácí jen čtyři body. Oproti Havlíčkovu Brodu má však zápas na Kobře Praha k dobru a duel s Brodem v závěrečném kole před sebou. „Když to řeknu natvrdo, tak jsem se šestým místem po prohře v Sokolově už ani nepočítal. Chtěl jsem být sedmý nebo osmý, abychom začínali předkolo doma. Pokud ale vyhrajeme všechno, klidně se přímý postup do čtvrtfinále podařit může. Vždyť když se podíváte na posledních deset kol, tak jsme v základní hrací době ani jednou neprohráli. V téhle fázi kvalitu máme, ale pořád to má ve vlastních rukách Kobra," zamýšlí se Miloslav Šimon.

Už zítra se Plameny znovu představí svému publiku. Od 18 hodin přivítají čtrnáctý Klášterec. Po dvou ostrých vítězných testech tak znovu přijde na řadu slabší tým úrovně Sokolova. V sobotu Žďárští vyrazí zkomplikovat postupovou naději dvanáctému Pelhřimovu.

Potěšující je fakt, že Plameny v minulém týdnu uspěly bez jihlavských hráčů na střídavé starty, s nimiž nebudou moci počítat pro play-off, respektive play-out. „Zase přišel nějaký přípis, takže u kluků z Jihlavy, jako je Malec, Prokš, Březina nebo Jícha máme smůlu, protože by za nás museli odehrát 50 procent zápasů. Nastupují v Jihlavě, takže tohle splnit bylo bez šance," prozrazuje Miloslav Šimon.

O Martina Lojka nebo Ondřeje Kovářů se však fanoušci bát nemusí. „Kdo byl ve Žďáře zaregistrovaný do 15. prosince, jako například Lojek, kterého jsme podepsali desátého, a nenastoupí za jiný klub než za Žďár, může ve vyřazovacích bojích nastoupit, i když nestihne těch sedmnáct zápasů ze základní části odehrát," ujišťuje Miloslav Šimon.