ŽĎÁR N. S. - M. BUDĚJOVICE 9:4

Utkání začalo ve svižném tempu, které oběma týmům vydrželo prakticky celých šedesát minut. Žihadla začala lépe a v 11. minutě vedla 2:0. K obratu zavelel v závěru prvního dějství Bureš.

V prostřední části domácí Plameny převzaly otěže zápasu do vlastních rukou a po třech brankách v rychlém sledu to bylo 4:2. Na branku Krutiše odpověděli Kunstmüller s Vítkem a po dvou třetinách tak žďárští hokejisté vedli 6:3.

Ofenzivní podívaná pokračovala také v závěrečné dvacetiminutovce. Střecha se Staňkem zvýšili už na 8:3, na branku Kováře zareagoval tři minuty před závěrečnou sirénou Gregar a uzavřel skóre na konečných 9:4.

„Úvod byl z naší strany trochu kostrbatý, ale poté rozhodlo to, že jsme měli více sil. Od druhé třetiny jsme soupeře jasně přehrávali a dali jsme i pěkné góly. Nic není dokonalé, takže stále ještě máme na čem pracovat, ale myslím si, že kluci naznačili, že by to mohlo fungovat. Znovu dostali šanci mladí hráči, kteří mě opět příjemně překvapili. Dali jsme devět branek proti zkušenému soupeři, ale nemůžeme tomu přikládat velkou váhu, protože je to teprve úplný začátek,“ hodnotil druhý přípravný duel kouč Plamenů Michal Konečný.

Branky a nahrávky: 19. Bureš (Kuřítko, Jícha), 25. D. Vítek (Nečas), 33. Nečas (Gregar, Kolda), 35. D. Vítek (Pytlík), 37. Kunstmüller (Gregar, Juráň), 40. D. Vítek, 47. T. Střecha (Kovářů, Krupka), 49. Staněk (D. Vítek, Kunstmüller), 57. Gregar (Juráň) – 6. Horký (Kliment), 11. Sobotka (Rytnauer), 35. Krutiš (Matějka, Rytnauer), 53. Kovář (Čermák, Matějka). Rozhodčí: Kopeček - Zídek, Klouda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 230. Třetiny: 1:2, 5:1, 3:1. Žďár n. S.: Řehoř (31. Sláma) – Pleva, Lojek, Staněk, Marek, Kolda, M. Jícha, Smejkal – Kunstmüller, D. Vítek, Beneš, Kovářů, Krupka, T. Střecha, Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Kuřítko, L. Jícha, Pytlík.

Desetičlenný tým mladých chovatelů ze Žďárska se v mezinárodním kole Olympiády mladých chovatelů, které se konalo začátkem srpna v Poběžovicích nedaleko Domazlič, neztratil. Pro okres vybojovali třetí místo.
Z olympiády si mladí chovatelé ze Žďárska přivezli třetí místo