Hádanka, který trenér zaujme ve Žďáře pozici po Martinu Sobotkovi, zůstává stále nerozřešena. Jedním z kandidátů byl Augustin Žák, jenže ten přijal nabídku z Moravských Budějovic.

Dalším z kandidátů je Ivan Padělek, který je ale s vedením klubu domluvený zatím pouze na letní přípravu. „Chtěl jsem to tak. S vedením ve Žďáře mám nadstandardní vztahy a vždycky jsme si vyšli vstříc. V tuto chvíli ale nevím, zda se po konci letní přípravy spolupráce prodlouží," říká bývalý hráč s bohatými zkušenostmi Ivan Padělek a vysvětluje: „Mám mimo to spoustu jiných aktivit, ať hokejových nebo nehokejových. Ta nabídka mě samozřejmě velice potěšila, ale v tuto chvíli toho víc říct nemohu."

Na včerejším prvním tréninku Plamenů ale nechyběl. „Měli jsme informativní schůzku, řekli jsme si něco nového a více informací. Seznámil jsem se s týmem, který tu teď aktuálně je," prozrazuje Padělek.

Manažer klubu Miloslav Šimon tak zatím jistotu nemá. „Všechno musíme projednat a zřejmě se dohodneme na nějakém datu, do kterého se bude muset Ivan rozhodnout, a pak eventuálně hledat jiné varianty," říká hlavní muž žďárského hokeje. Pro Plameny se tak naskýtá další problém a vedení klubu čeká perné léto. Odchod do Anglie již oznámil Petr Štěpánek, jenž čeká na vyřízení formalit. V dresu Plamenů nebude zřejmě pokračovat ani Michal Kaňka. Do WSM ligy navíc s největší pravděpodobností zamíří obránce Martin Lojek. „Obvolávám hráče každý den. Některým se nevydařilo angažmá v Jihlavě apod. Je to ale složité, někteří ještě nechtějí do druhé ligy, jiní zase touží po zahraničí. Zkoušíme pořád někoho," říká manažer žďárského hokejového klubu Miloslav Šimon.

Do kádru Plamenů se však vrátí jeho dva odchovanci. Jaromír Vlček, jenž hrál v Jihlavě juniorskou extraligu, a Václav Půža, který má na kontě i starty za mládežnické reprezentační výběry.