Dlouhých sedm let čekali Plameny na výhru v úvodním utkání nového ročníku. Ta středeční se zpočátku rodila ve velkých bolestech, protože Moravské Budějovice byly v úvodní třetině lepším týmem.

„Byl to klasický úvod sezony. Byli jsme nervózní, na můj vkus možná až příliš. Na druhou stranu je to pochopitelné. Před týdnem v pátek tu byla monstrózní akce, to spousta kluků nezažila, očekávání proto bylo velké. Na kluky to potom trochu dolehlo," připustil Konečný.

Hosté se dostali do vedení, které však Žďár rychle zlikvidoval. Navíc se mohl opřít o jistého Blažíčka v brance, který v první třetině několikrát čaroval.

„Udělali jsme pár chyb, ale gólman Blažíček nás podržel. Budějovice potvrdily to, co jsme o nich věděli. Ačkoliv v závěru přípravy schytaly pár debaklů, je to nesmírně kvalitní tým, který to ještě v sezoně několikrát ukáže," domnívá se lodivod Plamenů.

V prostřední části se hra otočila. Žďárští se dostali do tlaku a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Proměnit však dokázali pouze jedinou, navíc tři minuty před druhou sirénou přišel šok. Nahozený kotouč hostujícího útočníka trefil do brusle jednoho z domácích obránců, od něhož se puk odrazil za záda bezmocného Blažíčka.

„Byla to velká smůla, ale v kabině jsem z hráčů cítil odhodlání ten zápas dovést do vítězného konce. Proto byla atmosféra poměrně klidná. Doma chceme hrát útočně, ale ono to samozřejmě nejde celých šedesát minut. Navíc v tom horku, které v hale panovalo, rychle ubývaly síly," přidal další postřeh Michal Konečný.

Třetí třetina se dlouho nesla v opatrném duchu, žádné z mužstev nechtělo udělat chybu. Devět minut před závěrečnou sirénou však projel útočným pásmem Červenka a přesným zakončením vrátil Plamenům vedení. Gól Kovářů za další tři minuty výhru Žďáru definitivně podtrhl.

„Jsem rád, že jsme hned na úvod získali plný počet bodů, bude to pro hráče určité uklidnění. Soutěž bude ohromně vyrovnaná, každý tu může porazit každého. O osm míst pro play-off se bude hodně bojovat. Sezona je dlouhá, i proto chci vytížení hráčů rozložit, byť si myslím, že kádr máme poměrně široký," vysvětlil Konečný.

Na úvodní utkání nové druholigové sezony dorazila na žďárský zimní stadion více než pětistovka fanoušků, kteří byli po celý zápas hodně slyšet.

„Dobře jsem věděl, že Žďár je hokejovým městem, ale realita překonává všechny moje očekávání. Už jen Zážeh Plamenů, který perfektně připravili všichni lidé, co se kolem mužstva pohybují, stál opravdu za to. Smekám před všemi fanoušky, kteří dorazili na zápas, zaslouží velké absolutorium," pochvaloval si vítěznou domácí premiéru trenér Michal Konečný.