Do Velké Bíteše v sobotu dorazí Blansko. Utkání začíná v 17 hodin.

Jak dlouho na jaře probíhaly oslavy krajského titulu?

Největší euforie i oslava proběhly přímo po rozhodujícím zápase série s velkým Meziříčím. Na stadionu bylo hodně diváků, takže jsme si to patřičně užili. Potom se uskutečnilo oficiální zakončení sezony za účasti starosty Velké Bíteše, což bylo takové příjemné posezení. Hráči si pak udělali ještě svoji soukromou oslavu. Myslím, že toho bylo dost (usmívá se).

Říká se, že obhajovat pozice bývá mnohem těžší, než je dobýt. Budou se letošní ambice odvíjet od loňského úspěchu?

Chceme se prezentovat dobrými výkony, protože se loni ukázalo, že na pěkný hokej lidé přijdou ve velkém počtu. Sice jsme přes léto hodně obměnili kádr, ale věřím, že se dáme dohromady a opět budeme předvádět kvalitní hru.

Přes léto odešla celá jedna pětka, to je dost velký zásah do skladby týmu?

Máte pravdu. Obránce Rosendorf a útočníci Čikl s Mičkou odešli do Moravské Třebové. Klíčový obránce Svoboda zamířil do Břeclavi a slovenský útočník Čunuška přešel mezi krajské rozhodčí. K tomu ještě hrozí ztráta Štěpánka, který kvůli povolání možná zamíří do Havlíčkova Brodu a útočníka Petrčky, který má naštíplý loket a několik týdnů nám bude chybět.

Jak tyto ztráty nahradíte?

Máme dobré vztahy s naším béčkem, odtud si vytáhneme dva až tři šikovné kluky. Navázali jsme také spolupráci s Technikou Brno, odkud, věřím, přijdou na střídavý start mladí hráči. Ale poohlížíme se i jinde.

Počítáte s tím, že se na vás letos budou chtít soupeři po loňském úspěchu vytáhnout?

Ano, ale krajský přebor má velmi dobrou úroveň, takže náročná bude sezona i tak. Je tu osm hodně silných mužstev, proto budou těžké všechny zápasy. Hodně kvalitní tým má Velké Meziříčí, z Brna přešlo hodně hráčů do Boskovic i Rosic, myslím si, že to bude vyrovnané.

Úroveň soutěže tedy bude možná ještě vyšší než vloni?

Myslím si, že ano. Příchod hráčů z II. ligy se na úrovni soutěže pozitivně projevuje.

Co říkáte na novinky v pravidlech?

To je pro mě velký otazník, na který odpoví až mistrovská utkání. Měl jsem možnost sledovat tyto změny v extralize a bylo vidět, že hráčům bude nějakou chvíli trvat, než si zvyknou. Nejvíce je to patrné třeba u posunutí modré čáry, konkrétně při hře v oslabení. Ale pro diváky je to v každém případě zatraktivnění soutěží. Je to pro všechny stejné, musíme si zvyknout.

Na derby s Velkým Meziříčím dojde až v sedmém kole. Budou utkání podobně vyrovnaná jako v minulé sezoně?

Podle mého určitě ano. V přípravě jsme ho porazili 7:6, ale z toho výsledku nedělám žádné závěry. Meziříčí zahrálo hodně dobře, z jejich ledu bude každý celek těžko vozit body, řadím je k favoritům soutěže. Nebýt letních odchodů, řadil bych nás do špičky tabulky, ale po těch změnách jsem na nás sám zvědav.