Na Plameny bude znovu čekat devět protivníků, oproti loňsku došlo pouze k jediné změně. Nově přibyly Klatovy, které nahradí Jindřichův Hradec, jenž své působení ve druhé lize ukončil.

Spokojenost s tím, že se oproti loňsku prakticky nic nezmění, ve Žďáře neskrývali. „Je dobře, že to nebude skupina Východ, protože to by pro nás bylo docela kruté. Ale už dopředu jsem stejně říkal, že to neovlivníme, takže nemá cenu to příliš řešit. Nakonec to však pro nás dopadlo dobře,“ vyjádřil své potěšení trenér Plamenů Michal Konečný.

Zvažovaných variant rozdělení třetí nejvyšší soutěže bylo několik. Ta první počítala pouze se dvěma skupinami po čtrnácti týmech. Ve druhé se naopak uvažovalo dokonce o čtyřech skupinách, v každé by bylo sedm mužstev.

Ilustrační foto.
Osud Strážku mají ve svých rukách Měřín a Křoví

Pakliže už v minulém ročníku byla skupina Střed velice našlapaná, v další sezoně to bude ještě náročnější. Nově silné Klatovy, tradičně nadupané celky Havlíčkova Brodu, Nymburku či Kolína a k tomu Moravské Budějovice, které posílil slovenský internacionál Peter Pucher.

„Bude to náročná, kvalitní skupina, ale na druhou stranu je to jedině dobře. Čekají nás kvalitnější zápasy, naláká to více diváků, a samozřejmě i pro hráče je to daleko lepší. Rozhodně se máme na co těšit,“ domnívá se kormidelník Plamenů.

Změnou prošel také systém vyřazovací části. Loňský model play-off křížem mezi skupinami Střed a Západ byl velmi kritizovaný. Z tohoto důvodu letos došlo ke změně a skupiny Střed i Západ budou hrát vyřazovací boje samostatně.

Všechna kola se v nadcházející sezoně odehrají ve vyřazovacích bojích na tři vítězná utkání. Zrušený je tak model, kdy bylo první kolo odehráno na čtyři vítězné zápasy.