První utkání nabídlo velice vyrovnanou partii, spíše než líbivá podívaná byl k vidění boj. „Takový zápas jsme tak trochu čekali. Věděli jsme, že hosté budou rychle bruslit, dávat puky okamžitě ven ze třetiny a snažit se chodit do brejků. Kromě začátku druhé třetiny jsme to myslím zvládli,“ domníval se v pozápasovém rozhovoru kapitán Žďáru Martin Pleva, který ocenil výkon gólmana Řehoře.

„Milan nás podržel, takže skvělý první zápas, máme se o co opřít a můžeme takto dál pokračovat,“ dodal kapitán Plamenů.

Celek z východu Čech se prezentoval častým napadáním, za což byl ale také hodně vylučován. „Jsou to rychlí hráči, takže jim nic jiného ani nezbývá. Chodili po nás ve dvou či třech a hlavně na začátku druhé třetiny nám dělali velké problémy. Pak jsme ale dali dva góly a v závěrečné třetině už jsme si výsledek pohlídali,“ popsal důležité fáze zápasu Pleva, který věří, že v podobném duchu bude se svými spoluhráči pokračovat i v dalších utkáních série.

„Myslím si, že na naší hře nemůžeme nic moc měnit. Musíme v tom pokračovat, dobře bruslit, napadat. Hrajeme to takto celou sezonu a měnit nyní něco po jednom zápase podle mého nemá cenu,“ domnívá se žďárský kapitán.

Na první duel série dorazila na Bouchalky skvělá návštěva. Více než dvanáct stovek diváků vytvořilo výbornou atmosféru. „Chtěl bych fanouškům moc poděkovat, přišli v hojném počtu a ta atmosféra na konci byla opravdu fantastická. Doufám, že jsme je naší hrou potěšili a na výjezd do Trutnova jich pojede co nejvíce,“ ocenil fanoušky třicetiletý obránce.

Ten očekává, že i v dalších utkáních bude Trutnov pokračovat v tvrdé hře. „Oni tam mají hodně provokativních hráčů, ale na jednu stranu si myslím, že je lepší, když je to takto vyhecované, protože nás to více vtáhne. Nesmíme se ale nechat vyprovokovat a být zbytečně vylučovaní, protože přesilovky má Trutnov hodně kvalitní,“ nastínil taktiku Martin Pleva.