„Možná bude ještě o fousek lepší, protože do ní přicházejí zkušení hráči z II. ligy," říká Vondráček. Již tuto sobotu čeká jeho svěřence ostrý start do nového ročníku, když na domácím ledě hostí od 17.30 Uherské Hradiště.


Po minulé sezoně jste si bral čas na rozmyšlenou, zda budete dál pokračovat na trenérské židli ve Velkém Meziříčí. Co nakonec rozhodlo pro?

Rozhodování to bylo krátké. V podstatě jsem počítal s tím, že budu trénovat dál, ale chtěl jsem si raději vzít nějaký čas na rozmyšlenou. Mančaft se prakticky nezměnil, je tu dobrá parta, a to nejen v kabině, ale i ve vedení klubu. Nebyl proto důvod odcházet od rozdělané práce.

Loni jste skončili druzí, pokusíte se umístění v následující sezoně ještě o stupínek vylepšit?
Ten, kdo někdy hrál jakoukoliv soutěž či hru, ji chtěl určitě vyhrát. I my chceme dojít v soutěži co nejdál, ale konkrétní předem vytčený cíl nemáme. V první řadě chceme pokračovat ve stylu hokeje, jaký jsme fanouškům předváděli v loňském ročníku.

Jihomoravský krajský přebor doznal ve složení účastníků několika změn, jaká bude jeho úroveň?
Pokud nebude ještě lepší, tak by měla být minimálně stejná. Sice se odhlásil tým Warrioru Brno, místo něj však přišel Uherský Brod a také Šumperk. Jejich kvalita je sice trochu neznámou, ale dá se předpokládat, že jejich kádry budou tvořit převážně mladší hráči. Navíc soutěž hodně obohacují příchody zkušených hráčů z II. ligy.

Čím je to způsobené?
Druhá liga je sice amatérskou soutěží, ale dělá se v podstatě na profesionální úrovni. Proto je vhodná spíše pro mladší hráče. Nevylučuji, že v budoucnu se z ní stane jakási juniorská soutěž.

Přes léto také došlo k několika změnám pravidel, co o nich soudíte?
Odehráli jsme čtyři přátelská utkání a nesetkali jsme se z žádnými většími problémy. Samozřejmě to bude chvíli trvat, než si na ně hráči stoprocentně zvyknou. Ale třeba posunutí modré čáry a zvětšení útočného pásma hodnotím pozitivně. Bude přínosnější pro útočnou hru, protože hráči budou mít více prostoru na uvolnění se v pásmu soupeře.

Do nové sezony jdete prakticky s nezměněným kádrem. To by mohla být vaše výhoda, ne?
To ukážou až samotné první mistrovské zápasy. Odešli nám ze sestavy pouze dva hráči, kteří již nechtěli pokračovat. Naopak na hostování z Třebíče jsme získali gólmana Adama Wolfa a v jednání je ještě příchod jednoho útočníka.

Kde na prahu ročníku hledat favority soutěže?
Těžko hodnotit, protože jsme v přípravě hráli pouze s Velkou Bíteší. Ta bude mít i letos hodně silné mužstvo. K favoritům by měl patřit i Uničov. Ale vylétnout nahoru může prakticky kdokoliv. Myslím si, že chytřejší budeme až po úvodních pěti, šesti kolech.