V. MEZIŘÍČÍ – BŘECLAV 3:1

Opatrnou hru z úvodu zápasu ukončila 7. minuta, kdy byl v samostatném nájezdu faulován domácí kapitán Krča. Nabídnutou možnost trestného střílení však nevyužil. Hra se ale naplno otevřela až v polovině zápasu. Domácího favorita poslal ve 30. minutě do vedení využitou přesilovkou Křenek.

Vyrovnání zařídil ve 35. minutě Abazaj, ale Břeclav se neradovala dlouho. Hned po vhazování vrátil Horáckému hokejovému klubu vedení opět Křenek. V závěrečném dějství se šance střídaly na obou stranách. Hosté sáhli ke hře bez brankáře, kterou v poslední minutě potrestal svým třetím gólem hrdina dne David Křenek.

Druhý zápas série se hraje zítra od 17.00 na ledě Břeclavi, případný třetí, rozhodující duel, pak hned v neděli od 17.30 ve Velkém Meziříčí.

Branky a nahrávky: 30. Křenek (Dostál, Sobotka), 35. Křenek (Dostál), 60. Křenek (Dostál, Šerý) – 35. Abazaj (Papp). Rozhodčí: Bártek – Bernard, Kudera. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení 0:0. Diváci: 312. V. Meziříčí: Juda – Šerý, P. Vlašín, Ambrož, Burian, Kochánek, Vondráček, Kučera – Křenek, Dostál, Sobotka, Krča, Bula, Pejchal, M. Vlašín, Štěpánek, Roupec, Rozmarín, Chlubna, Kudláček.

UH. BROD – V. BÍTEŠ 6:2

Ve vyrovnané první třetině šli do vedení domácí. Hokejisté Velké Bíteše nehráli zle, ale opět se potýkali s nepřesnou koncovkou. Jinak však rozdíl mezi druhým a sedmým místem v tabulce po základní části nebyl příliš znát.

Po změně stran domácí rychle zvýšili už na 3:0 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže Velká Bíteš se nevzdala a góly Jakuba Toušky a Grmely snížila na rozdíl jediné branky. „V těchto okamžicích jsme byli lepším týmem a věřil jsem, že třeba i dokážeme utkání otočit,“ přiznal trenér Velké Bíteše Zdeněk Pirochta.

Ve třetí třetině však bylo všechno jinak. Uherský Brod zvýšil v přesilové hře na 4:2 a od té chvíle už na ledě jasně vládl. Druhý tým tabulky po základní části přidal ještě další dvě branky a radoval se tak z prvního bodu v sérii po jasné výhře 6:2. „Ve třetí třetině se na nás projevila menší trénovanost, ale také psychika. Poté, co domácí zvýšili na 4:2, už nás prakticky nepustili do hry. Doma se pokusíme sérii ještě prodloužit,“ dodal kormidelník hokejistů Velké Bíteše.

Možnost vyrovnat stav série budou mít jeho svěřenci zítra doma od 17:00. Pokud zvítězí, bude je čekat rozhodující třetí duel v neděli v 17.00, opět na ledě Uherského Brodu.

Branky V. Bíteše: 27. J. Touška, 36. Grmela. Třetiny: 1:0, 2:2, 3:0. V. Bíteš: Alexa – Buďa, Grman, Vojáček, Novák, Odvářka – J. Touška, M. Touška, Trnka – Štěpánek, Šidák, Grmela – P. Pospíšil, M. Pospíšil, Šíma.