Úkol splnili. Jihlavští hokejisté podle očekávání uspěli na ledě posledního Mostu a připsali si po výhře 4:1 další tři body do prvoligové tabulky. Při současné porážce Olomouce v derby na ledě Šumperku se tak Dukla posunula na třetí příčku prvoligové tabulky.

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání koncentrovaně a od začátku měli více ze hry. Exjihlavský gólman v domácích službách Benda ale vychytal Jeslínka, Hodek v tutovce netrefil přesně puk. Do vedení se tak Dukla dostala až díky využité přesilovce. Nemastná neslaná střela Maleny od modré překvapivě skončila v domácí síti. Střelou od modré začala i akce o tři minuty později, Vysloužilovu ránu tečoval za Bendova záda Hubáček – 0:2.

Otřesení mostečtí hokejisté Halmošiho ohrožovali jen sporadicky, hosté naopak mohli skóre i navýšit. Nepodařilo se to však Padělkovi, Dominovi ani Polcarovi.

Ve druhé části se převážně jen bojovalo ve středu hřiště, před brankami příliš vzruchu nebylo. Jako blesk z čistého nebe tak přišlo mostecké snížení v závěru druhého dějství. Tvrdek za brankou přesně našel najíždějícího Přindiše, který dal duelu nový náboj.

Pokud však snad domácí plánovali úprk za vyrovnáním, zchladil je už po pětadvaceti sekundách třetí třetiny Čachotský. Domácí křídelník bekhendem nádherně pod břevno zavěsil Filipovu přihrávku.

Dukla dál ovládala hru, Benda měl plné ruce práce a zdálo se, že Jihlavané v poklidu dokráčí k vítězství. V samém závěru ale Most ještě zkusil vystrčit drápky. Maxa ale trefil jen tyč hostující svatyně, Halmoši následně skvěle vychytal Vrtka. V předposlední minutě nakonec dal razítko na tříbodový import Vysloužil.