Napotřetí už to nevyšlo. Po dvou výhrách v předchozích vzájemných zápasech nedokázali hokejisté Dukly Jihlava vyzrát na hráče Stadionu Litoměřice, kterým na jejich ledě podlehli 2:4.

První branku duelu přinesla v Kalich Aréně přesilová hra. Vyloučení Kolafy potrestal v sedmé minutě Novák. V osmé minutě měli šanci srovnat v početní výhodě hosté, ale chybovali v rozehrávce, což zužitkoval Kloz – 2:0. „Zápas byl jednodušší díky našemu rychlému vedení,“ uvědomoval si i domácí trenér Jindřich Setikovský. „Góly v oslabení jsou otázka šikovnosti hráčů. Tentokráte ji prokázal Honza Kloz.“

Domácí gólman Přikryl si sice nemohl stěžovat na nedostatek práce, přesto ve 13. minutě znovu udeřilo na druhé straně. Po dorážce se podruhé v utkání prosadil Kloz. Jihlavští se dočkali v minutě patnácté, kdy se v přesilovce trefil důrazný Hodek.

Po bezbrankové prostřední části podržel v úvodu třetí dvacetiminutovky Litoměřice Přikryl při dorážce Hodka.

Jihlavský gólman počtvrté kapituloval ve 49. minutě. V přesilovce jej už potřetí překonal Kloz. Ihned odpovědět se chystal Karpov, ale po průniku nastřelil jen břevno.

V 52. minutě mířil přesně Jeslínek – 4:2. Minutu a čtvrt před koncem byl vyloučen Kříž, ale síly se srovnaly po zákroku Kolafy. S výsledkem nic neudělala ani krátká power play Dukly. „Rozhodlo, že jsme více chtěli. Kromě druhé třetiny, kdy nás Dukla trochu dostala pod tlak, jsme už třetí třetinu opět lépe zvládli my,“ radoval se Setikovský.

Hostující asistent trenéra Patrik Augusta pochopitelně nebyl s výkonem mužstva spokojen. „Povedlo se nám několik prvních střídání, dostali jsme soupeře pod tlak. Ale udělali jsme hrubé chyby při obdržených brankách, které soupeř využil. Dostali jsme se tak do tříbrankové ztráty, Litoměřice se poté velmi dobře zatáhly do obrany, zahustily střední pásmo a my jsme měli problémy se dostávat do útočné třetiny.“

LADISLAV POKORNÝ, KAREL LÍBAL