Ani jeden z tria – Jihlava, Havlíčkův Brod a Třebíč – nedokázal na ledě soupeřů uspět. Slabou útěchou může být zisk jediného bodu, který vyválčili Rebelové v Berouně, jemuž nakonec podlehli až v nájezdech 1:2, ale i tak je to málo.

Hokejisté Havlíčkova Brodu po dvou neúspěšných zápasech získali bod, přesto pro tým, který vyhlásil útok na špici tabulky a v současnosti je až devátý s osmi body, je to málo. Stejný počet zápasu, tedy pět, čekají na vítězství. „V této situaci jsme potřebovali bod, což se nám povedlo. Ale celkově s hrou samozřejmě nemůžu být spokojený,“ přiznává šéf střídačky Rebelů Petr Novák.

Ten společně s týmem vzhlíží k sobotnímu zápasu, kde by Rebelové nepříznivou bilanci velice rádi zlomili. Ale čeká je regionální souboj s Jihlavou a derby bývají nevyzpytatelné.

V nepříliš dobrém rozpoložení jsou i hráči Horácké Slavie. V Třebíči sice před sezonou jasně deklarovali, že prioritou je především záchrana. Poslední místo v tabulce s jediným vítězstvím na kontě jim však v posledních dnech příliš optimismu nepřidává.

Ve středečním utkání v Litoměřicích Horáci totálně propadli ve druhé části. Po prvním dějství vedli 1:0, ve 24. minutě sice domácí srovnali. To by však ještě nebyla tragédie. Ale Třebíčané naprosto propadli během 95 vteřin 30. a 31. minuty, kdy jim Stadion nasázel tři branky!

I oni se tak pokusí napravit reputaci v zítřejším zápase v Šumperku.

V celkovém pohledu je na tom z Vysočiny zatím nejlépe Jihlava. Ta po sedmi kolech okupuje druhou příčku s tříbodovou ztrátou na první Ústí. V posledním zápase v Bentákách (1:2) však přišly o čtyřzápasavou šňůru bez porážky. Nicméně průběžné druhé místo je parádní.