Začátek ročníku nezastihl celek z Bystřicka v dobrém rozpoložení. Na úvodní domácí debakl 0:6, který Štěpánovu uštědřila Luka nad Jihlavou, navázala prohra 0:1 na půdě nováčka z Bohdalova. Ani začátek duelu s Rantířovem nezačali Železáři dobře a brzy prohrávali 0:1.

„Byl to hodně smolný začátek, protože nejprve musel po nešťastné srážce s gólmanem střídat obránce Buček a chvíli poté jsme inkasovali,“ postýskl si kouč Štěpánova Jiří Lukášek, který v létě na lavičce nahradil Ivo Jílka.

Výkon domácího týmu však postupně nabral na obrátkách a ještě do poločasové pauzy bylo vyrovnáno, z přímého kopu se prosadil Kutnyk. Po změně stran pak měli Železáři znatelnou převahu, nastřelili tyč, měli i další příležitosti, ale na remízovém výsledku se do závěrečného hvizdu již nic nezměnilo.

„S naším výkonem mohu být spokojený, s výsledkem však nikoliv, měli jsme zvítězit. Scházelo nám v koncovce trochu štěstíčka, protože ze hry jsme měli určitě více, jenže jsme se nedokázali gólově prosadit,“ mrzelo Jiřího Lukáška.

Ilustrační foto.
Opilý řidič kličkoval před sanitkou. Když pak zastavil, utekl

Naopak velká spokojenost zatím panuje v Měříně. Jiskra i potřetí za sebou zvítězila a vládne tabulce I. B třídy – skupiny B. V neděli dobrou formu Jiskry odnesla Luka nad Jihlavou. „Hosté byli v první půli lepší a důraznější. Druhý poločas jsme ale zvládli, hráli jsme pozorně zezadu a dokázali vstřelit dvě branky, které rozhodly. Před zápasem bych bral i bod, máme tři,“ usmíval se po výhře 3:1 spokojený hrající trenér Měřína Karel Kružík, který věří, že jeho svěřencům elán vydrží.

„Zatím je to nad očekávání, tým šlape perfektně. V neděli jsme to zvládli i bez útočníka Šoukala a pilíře obrany Matouška. Kluci přistupují zodpovědně k tréninkům i zápasům, pokud jim to vydrží, může to být i lepší, než jen klidný střed tabulky. Nesmíme však usnout na vavřínech,“ dodal kormidelník Měřína.