Kritika zřejmě padla na úrodnou půdu. Pavel Kubiš své ovečky za předcházející výkony tvrdě kritizoval, po nedělním výkonu i výsledku musel být stoprocentně spokojený. „Hráči zaslouží pochvalu. Třebíč přijela s mladým mužstvem, ještě mladším, než máme my. Fotbalově i fyzicky na tom nebyli špatně, ale prakticky celý zápas jsme jasně dominovali. Jediné dva náznaky šancí si hosté vypracovali za rozhodnutého stavu," sdělil Kubiš.

Vzali si tedy svěřenci jeho tvrdá slova k srdci? „To je otázka spíše pro ně. Možná, že se sešlo více faktorů a nám se dařilo, proto nechci výsledek přeceňovat. Teď je potřeba, abychom v podobných výkonech pokračovali i v následujících zápasech," dodává žďárský kouč.

V tabulce domácích utkání patří béčku Žďáru s pouhými čtyřmi duely první místo s impozantním skóre 21:5. V ostrém rozporu s tím jsou však duely venku. V pěti utkáních Žďas uhrál čtyři body při skóre 5:11. „Svědčí nám domácí velké hřiště, na němž můžeme prodat naše fotbalové schopnosti. Navíc se nám daří zakončení, byť i tak ještě spoustu šancí spálíme. Venku jsou naše výkony kolísavé, ale vyloženě jsme herně vybouchli pouze ve Velkém Meziříčí. Míváme problémy s důraznou hrou soupeřů a venku také více doplácíme na naše individuální chyby," hledá příčiny rozdílných výsledků doma a venku Pavel Kubiš.

Paradoxně jediný stoprocentní bodový import zaznamenali Žďárští ze hřiště aktuální vedoucí Želetavy. „Tam to kluci doslova odjezdili po zadku. Proti fotbalovějším týmům se nám daří víc," všiml si také Kubiš.

V příštím kole dojde na další střet rezerv, tentokrát okořeněný přívlastkem malého derby. Žďár zajíždí na bouřlivou půdu stadionu v Novém Městě na Moravě, vyzvat juniorku Vrchoviny. „Na ten zápas se těšíme. Měla by být celkem slušná divácká kulisa, což je pro hráče vždycky lepší. Béčko Vrchoviny má letos velice zajímavé výsledky, o to bude náš souboj pikantnější. Věřím, že navážeme na dobrý výkon proti Třebíči. Bez bodu se rozhodně vracet nechceme," nepřekvapuje ambicemi trenér žďárské rezervy Pavel Kubiš.