„Záchrana se bohužel nepodařila, i když k ní bylo blízko. Chtěl jsem si tuhle soutěž ještě zahrát,“ říká třicetiletý středopolař.

Divizní Vrchovinu jste už odmítal v době, kdy jste s Bystřicí hrával krajský přebor, co se změnilo?
Tehdy jsem chtěl postoupit s Bystřicí, která o to usilovala dohromady deset let. Nakonec se podařilo. Divizi jsem si zkusil, hráli jsme ji pět let, vím, co od té soutěže čekat a rád bych na této úrovni dál působil. To je hlavní a jediný důvod.

V sobotu jste se oženil se svojí dlouholetou přítelkyní Nelou, takže přestup se vším všudy, že?
(smích) Přesně tak.

Vrchovina bude jedním z favoritů následující sezony, láká vás i vidina zahrát si třetí ligu?
Určitě. I když vedení Vrchoviny takový cíl vyloženě nevyhlásilo, můžeme se o postup pokusit. Bylo by super, kdybych si ještě v kariéře stihl zahrát MSFL.

Novoměstský stadion je známý svou bouřlivou atmosférou, těšíte se?
Lidi tady mohutně povzbuzují a atmosféra je hodně fotbalová, což se mi líbí. V Bystřici to z tohoto pohledu bývalo komornější.

Přestupy k rivalovi bývají občas pikantní a plné emocí, jak se rodil ten váš?
Na rovinu jsem řekl, že si chci ještě zahrát divizi. U spoluhráčů jsem na žádnou negativní reakci nenarazil. Vedení se to moc nelíbilo, možná tam bylo naštvání, ale to je fotbalový život. Odcházím jen v dobrém a nevylučuji, že se do Bystřice jednou vrátím, pokud bude zájem.

Na co budete nejvíc vzpomínat?
Samozřejmě na partu, která tam vždycky byla výborná. Z těch roků tam se mi vybaví hlavně postupová sezona, ta se asi nedá zapomenout.

Co letos chybělo k záchraně?
Bod (smích). Hráli jsme hodně vyrovnaných zápasů, ze kterých se nám ale nepodařilo nic vytěžit. V závěru jsme se sice výsledkově zvedli, ale už to bohužel nestačilo.

Jak si podle vás povede v krajském přeboru?
Stále si myslím, že tam je kvalitní tým, který zřejmě zůstane pohromadě a určitě klukům přeji, aby do divize postoupili.

Pokud se to povede, vrátíte se?
Jak už jsem říkal, návrat nevylučuji, ale je otázkou kdy. Pokud by nastala tato situace, určitě bych ho zvažoval. Na Bystřici nedám dopustit.