„Bod by byl pro nás úspěch. Domácí byli ve druhém poločase lepší," uznal Smejkal.

Kritický k hráčům nebyl. Naopak jejich výkon vyzdvihl. „Musím kluky pochválit, kdyby takový výkon předvedli v Třebíči, kterou já rozdýchávám ještě teď, tak bychom určitě vyhráli," podotkl.

Ve středu prý k bodu scházelo štěstí. Vždyť inkasovaný gól patřil do kategorie kuriózních. Míč se dvě minuty před koncem dostal k domácímu Kristiánu Hudeczkovi, všichni čekali, že hlučínský záložník bude hledat volného spoluhráče. On se ale rozhodl jinak, opřel se do balonu a za pomoci teče jednoho z hostujících obránců nasměroval parádně balon za záda brankáře Kruby a rozhodl, že tři body zůstaly pod silem. „Kdybych netrefil soupeřovo stehno, gólman by asi balon měl. Stálo při mě štěstí, jsem rád, že z mé střely byly tři body," usmíval se po utkání střelec vítězného gólu.

„Míč dostal zpětný chod a začal rychle padat, brankář stál mezi malým vápnem a brankovou čárou, neměl nárok. Byl to hodně náhodný gól," řekl Smejkal.

Jeho svěřencům dělalo problémy velké hlučínské hřiště. „I díky tomu jsou domácí hodně silní. Těžko se brání jejich pohyb. Navíc se k tomu přidaly takové ty nenápadné výroky rozhodčích, kteří z toho udělají frašku," mávl rukou velkomeziříčský kouč.

S týmem z města pod dálničním mostem si zašpásoval los. Už zítra totiž absolvuje opět přes dvě stě kilometrů dlouhou cestu na hřiště nováčka z Petřkovic, které leží kousek od Hlučína. „Projížděli jsme jimi, je to asi pět minut od sebe, bohužel to takhle vyšlo," krčí rameny Smejkal.

Výprava z Velkého Meziříčí se možná v půli cesty potká s hlučínským autobusem. Ten totiž míří do Třebíče.

Horácký fotbalový klub bude chtít napravit středeční domácí porážku s Otrokovicemi.

Začátek obou sobotních zápasů 6. kola MSFL je v 16 hodin.