Kouč domácích Lovětínský připravil své svěřence na odvetu velmi dobře, a vítězství 2:0 je prý zasloužené. Na tom se shodl i bítešský trenér Kubec.

Hosté se museli od začátku hlavně bránit, protože Slavoj byl při chuti. „Prvních dvacet minut jsme hráli super. Bylo tam spousta centrů, měli jsme šance, a mohlo to být klidně i o víc než jeden gól," komentuje polenský trenér Michal Lovětínský, jehož tým poslal do vedení po necelé čtvrthodině Hrdlička. „Ale zbytek poločasu jsme trochu probendili," mrzelo kouče Slavoje, který ale přece jen ještě do přestávky podruhé udeřil. Proměněnou penaltou zvýšil Daniel Kavka na 2:0.

V táboře Velké Bíteše měli o přestávce ke spokojenosti daleko. „Polná úplně vypustila střed hřiště, kde se nedalo kombinovat a přenesla těžiště hry jinam. Nakopávala míče na krajní záložníky, kteří je pak posílali pod sebe," všiml si trenér Jaroslav Kubec. „Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Domácí na nás vlétli a my si s tím nevěděli rady. Hru jsme poté vyrovnali, jenže přišla zbytečná penalta, a bylo to 0:2," doplňuje.

Po změně stran se na deštěm zkrápěném hřišti nic zásadního nestalo. „Ten terén nebyl zas tak hrozný, nestála tam voda, sice to bylo měkké, ale fotbal se dal hrát. A my jsme druhou půlku myslím měli v naší režii. Hru jsme kontrolovali a hosty nepustili do šancí. Oni hrozili jen ze standardek, a ty jsme si pohlídali," těšilo Lovětínského.

Ten se hlavně rozplýval nad tím, že soupeř ani jednou neskóroval. Čisté konto, to je v Polné vzácnost. Z sedmnácti odehraných utkání se to povedlo teprve potřetí. Navíc v přípravě to byla jedna přestřelka za druhou. „To je naprostá pravda. Hráči mě ale ujišťovali, že koncentrace na mistrovské utkání bude jiná, a to se potvrdilo. Mám velkou radost, že se to povedlo," liboval si šéf polenské lavičky. „Vstup do jara je podle představ. Sice jsme mohli dát gólů víc, ale to stačí. Hlavní je, že kluci k tomu přistoupili zodpovědně, za to je chci pochválit," dodává Michal Lovětínský.

Jeho protějšek Kubec si přál, aby se derby zdramatizovalo, ale to Slavoj nepřipustil. „Po změně stran jsme hru vyrovnali, střídající hráči to oživili, ovšem Polná si výsledek zkušeně pohlídala. Především její stoperská dvojice nás k ničemu moc nepustila," přiznal kormidelník divizního nováčka.

Přesně tak, jak v týdnu avizoval, objevil se v základní sestavě trojlístek zimních posil. „Chtěl jsem, aby si ostrou premiéru odbyli venku, doma by to pro ně bylo složitější. Sice jsme prohráli, ale ani jeden z nich herně nepropadl. Hibše jsem v poločase nestřídal kvůli výkonu, ale protože ho tahalo tříslo. Šimončič zase v záloze prokazoval, že má z Jihlavy dobré návyky, špatně si nevedl ani Máca. Nikdo nezklamal," dodává Kubec.