Křoví se podzimní část letošního ročníku vůbec nepodařila. Na posledním místě tabulky je však v těsném kontaktu s dalšími celky. „Potřebujeme začít bodovat od prvního kola. Rozhodně nechceme nic nechávat až na závěr soutěže, I. B třídu chceme zachránit," rozhodně říká asistent trenéra Křoví Lukáš Midrla.

Na podzim se jeho svěřencům podařilo favorita zaskočit a Křoví si z Moravce odvezlo všechny tři body za nečekanou výhru 2:1. „Rádi bychom to zopakovali, ale favoritem zápasu je samozřejmě Moravec. Tři roky po sobě patří mezi nejlepší týmy v soutěži, především jeho přechod do útoku je nebezpečný. Zkusíme je ale překvapit," usmívá se Midrla.

Moravec se po nevydařeném úvodu ve druhé polovině podzimu zvedl a bude opět útočit na postupové pozice. K tomu však potřebuje neztrácet zbytečně body s tabulkovými outsidery. To se mu v první polovině ročníku příliš nedařilo.

„Jedeme si do Křoví pro tři body. Chceme hrát aktivně a co nejdříve rozhodnout. Křoví umí zalézt a čekat na chyby soupeře, pokud bychom je pustili do vedení, byla by to velká komplikace. Znamená to také vyvarovat se zbytečných chyb v defenzivě," nastínil cestu k bodům trenér Moravce Lukáš Broža.

Lídra soutěže uvidí v Měříně. Domácí Jiskra přivítá Dukovany. „Čeká nás nesmírně těžké utkání v němž ovšem chceme bodovat. Nevím, s čím Dukovany přijedou, ale určitě budou chtít hrát fotbal, to je jim vlastní. Musíme proto hrát pozorněji v obraně. I s případnou remízou bych byl spokojený," říká trenér Měřína Karel Kružík

Oba nedělní zápasy v Křoví a v Měříně začínají v 15.30.