Fotbalisté z Velkého Meziříčí jsou na svého slavného odchovance patřičně hrdí. Vždyť Theodor Gebre Selassie, který začal svoji fotbalovou kariéru právě ve Velkém Meziříčí v roce 1995, je trojnásobným českým mistrem (dvakrát se Slavií, jednou s Libercem), českým reprezentantem a jedním z tuzemských zástupců v německé bundeslize. „Prožil jsem tady své fotbalové začátky, na které asi jako každý rád vzpomínám," uvedl pro Deník Gebre Selassie.

Jeho návrat do míst svých začátků zorganizovali místní nadšenci v čele s Petrem Invaldem. „Moc jim za to děkuji, je to jejich zásluha, že jsme se tady sešli," ocenil Gebre Selassie.

Od ligy po přebor

Exhibici odstartovali svými duely dvanácti- a třináctiletí žáci Velkého Meziříčí a Fotbalové školy Třebíč.

Poté se již dostal do hlavní role Gebre Selassie. Během autogramiády na hrací ploše jej doplnili i jeho bývalí spoluhráči z ligového dorostu FC Vysočina Jihlava, letošní vítěz druhé ligy Tomáš Cihlář ze Znojma a gólman druholigových Bohemians Praha Martin Štěpanovský.

V hlavním utkání sobotního odpoledne se poté střetli právě hráči ligového dorostu Vysočiny z let 2004-2006 s odchovanci Velkého Meziříčí ročníku narození 1984 až 1988. Na hřišti se představila celá plejáda hráčů od okresního přeboru až po zmíněnou bundesligu. Jedinou ztrátou byla omluvená neúčast hráče Slovanu Liberec Michala Rabušice.

Celé akci přálo i počasí, takže všichni odjížděli domů spokojeni ze vzájemného setkání. A hlavní hrdina se už těšil po náročné sezoně na odpočinek: „Odjíždím na týden na Krétu," prozradil s úsměvem s tím, že kvůli reprezentačním povinnostem dostal od týmu svolení k pozdějším nástupu do přípravy.