Především první poločas se hrál stylem nahoru dolů, v němž si na své přišli i hodně nároční fanoušci. Celek z Nového Města na Moravě šel rychle do vedení, Brod však v mžiku kontroval. „První půle byla oboustranně hodně dobrá, druhá byla spíše taktičtější. Rozhodla naše větší kvalita ve finální fázi. Myslím si, že už v úvodním dějství jsme měli vstřelit druhý gól. Ten přišel až po změně stran, a byl spíše dílem štěstěny," připomněl Štukhejl rozhodující okamžik utkání, kdy Mazlův centr skončil v brance Slovanu.

Havlíčkobrodský lodivod Richard Zeman se po dvou letech vrátil na důvěrně známý stadion. Fanoušci domácích jej také přivítali rozvinutým transparentem s nápisem „Ríšo, díky."

„Dostali jsme v úvodu gól, na ten jsme dokázali brzy odpovědět a domácí potom dali šťastnou branku. Nemyslím si, že byla v utkání pasáž, kdy by se něco lámalo. Bylo to otevřené až do konce. Naši snahu o vyrovnání utnulo vyloučení, ale i v deseti jsme si vypracovali dva závary," zhodnotil duel Zeman.

Toho více než konečná porážka mrzelo vyloučení Kavky, které však považoval za zbytečné. „Myslím, že jsme odehráli slušné utkáni, přispěli jsme určitě k jeho kvalitě. Soupeř dal o gól více a gratuluji mu k vítězství. Než ztráta bodů mě mrzí vyloučení Kavky, které bylo podle mě necitlivé," dodal Richard Zeman.

Vrchovina tak přeskočila svého středečního soupeře a dostala se na třetí místo v tabulce. Na druhé Otrokovice pak ztrácí už jenom dva body. „Ještě jsem si nevšiml, že by hráči sháněli výsledky ostatních zápasů tak, jako tomu bylo ve středu. Druhé místo je pro nás všechny jasným jarním cílem," přiznal Štukhejl.

V neděli čeká jeho svěřence další soupeř z vysočinských luhů a hájů. Do novoměstské arény přijede Stará Říše, a dá se očekávat úplně jiný zápas než ve středu. „K výsledkům našeho nedělního soupeře chovám respekt. Pokud však předvedeme naši hru, nemusíme se bát žádného protivníka," tvrdí Marek Štukhejl.

Doma se představí i Havlíčkův Brod, kam zavítá Žďár nad Sázavou. Ten se mohl ještě minulý pátek chlubit nejlepší bodovou sbírkou (12 body) z posledních pěti utkání z celé divize. Vidina záchrany ho však jakoby ukolébala a po domácí porážce 1:4 od Velkého Meziříčí a středečním debaklu 0:6 v Hodoníně, bude mít co napravovat.