Máte důležité tři body. Cesta k nim ale byla před domácím publikem znovu strastiplná, přitom jste byli téměř celý zápas lepší.

Bylo to těžké utkání. Věděli jsme, že Brod jako nováček šlape, má kvalitní hráče, kteří jsou na hřišti od trenéra Zemana dobře takticky poskládaní. Chtěli jsme výhrou konečně potvrdit stoupající formu a hlavně dát gól. Že nám k tomu stačil jen jeden trochu šťastný, mi vůbec nevadí.

Ze hry se vám dostávat do zakončení příliš nedařilo. V tlaku jste se udržovali zejména standardními situacemi. Část z nich jste ale špatně kopnuli nebo sudí odpískal řadu útočných faulů. A najednou jste dal gól přímo z rohu. Chtěl jste to takhle zakroutit?

Máte pravdu, standardky se nám nedařily. Ten roh jsem chtěl zahrát na přední tyč na Honzu Maška, aby balon lízl, ale těsně před tím rohem mi říkal, ať to dám přímo k tyčce, že tam mají díru. Ani jsem pak pořádně neviděl, jestli to tam Honza netečoval, brankář si na míč ještě sáhl, že to takhle dopadlo, jsem rád.

Po gólu se Slovan najednou probral, do té doby se hrálo prakticky jen na jeho branku. Diskutabilní červená karta pro Šindelku vám deset minut před koncem taky moc nepomohla. Věřili jste, že výhru udržíte?

Ve chvíli, kdy měli o jednoho víc, jsme se stáhli. Chtěli jsme to ukopat, protože síly na útočení nám už docházely, šlo o třetí zápas během týdne, navíc hřiště bylo měkké, šlo o náročný závěr.

Před dalším anglickým týdnem, který zahájíte v neděli žhavým derby v Novém Městě, vás čeká pár dní odpočinku. Jak jste spokojeni se čtyřmi body proti Velkému Meziříčí, Blansku a Havlíčkovu Brodu?

Hráli jsme dvakrát venku, z toho jednou u suverénního lídra divize. Teď jsme doma porazili druhý tým tabulky. Body bereme, hlavně dnešní výhra je pro nás hrozně důležitá. A derby? Už se těšíme. Opět to bude těžké utkání, jedeme na půdu kvalitního soupeře, odkud se už kvůli tamnímu prostředí nevozí body jen tak. Vrchovina má hru postavenou na vysokém útočníkovi, který sklepává míče od brankáře Vítka. Očekávám hodně bojovné derby, v němž to budeme mít o to složitější, že nám vyloučili Šindyho. Jen teď nevím, kdo tam bude s Pavlem (Smetanou) skákat, možná trenér pověří mě. (smích)