Po napadení nedvědickým hráčem Romanem Šikulou skončil sudí Ondřej Půlpán v nemocnici. Kromě sanitky dorazila na stadion na Třebíčsku také policie, která zatím událost prověřuje jako podezření z výtržnictví, klasifikace se ale ještě může změnit.

Inkriminovaná událost se stala po necelé hodině utkání za nerozhodného stavu 3:3. Domácí Kašiár byl při postupu na nedvědickou branku faulován. Sudí nařídil penaltu, která se už ale nekopala.

„Do pokutového území od půlící čáry přiběhl hráč s číslem deset a skočil na rozhodčího," popsal incident asistent rokytnického trenéra Petr Herbrych.

Devětadvacetiletý arbitr zůstal otřesený a sražení na zem od třiatřicetiletého Romana Šikuly si vyžádalo lékařské ošetření i hospitalizaci. Duel tak byl předčasně ukončen. „Prý ten hráč nikdy před tím nic takového neudělal. Asi nějaký zkrat," krčil rameny kouč domácích Pavel Vranka.

V Třebíči se uskutečnilo slavnostní otevření nového azylového domu ve Vltavínské ulici.
VIDEO: Charita otevřela azyl pro ženy a rodiče v nouzi

Vedle opletaček s policií se navíc pro Šikulu očekává tvrdý trest ze strany disciplinární komise. Ta zasedá ve čtvrtek a je klidně možné, že vedle finančního postihu přijde i několikaletý distanc v organizovaných soutěžích. Chování hráče odsoudil i jeho mateřský klub.

„Jednoznačně to bylo ze strany Romana Šikuly přes čáru. Ať už byl výkon rozhodčího jakýkoliv, podle mého názoru nebyl dobrý, tohle by se stávat nemělo a do fotbalu to vůbec nepatří. Určitě dostane exemplární trest,“ řekl hrající trenér Nedvědice Michal Havlíček.

Ten navíc musí počítat i s tím, že bude nedohraný zápas zkontumován ve prospěch Rokytnice. „Samozřejmě očekávám, že to tak bude,“ dodal.