V. MEZIŘÍČÍ SIGMA OLOMOUC 0:3

Ráz celému utkání udala blesková branka. Už po několika vteřinách ustál Javůrek souboj s Muchou a jeho přízemní centr poslal do sítě Varadi. „Přitom jsem kluky upozorňoval, že je potřeba chytit začátek," krčil rameny domácí trenér Libor Smejkal. Javůrek s Varadim si zanedlouho spolupráci zopakovali, ovšem olomoucký kapitán tentokrát ve skluzu branku netrefil.

Poté se v šanci ocitl samotný Javůrek, kterého do úniku vyslal Vašíček, a překonaného Invalda zachránila tyč. Hosté svůj náskok zvýšili po půlhodině, po rohu Vepřeka se odražený míč dostal před vápno k Navrátilovi, který ho z voleje poslal pod břevno Invaldovy branky. Vepřek mohl mít následně druhou asistenci, jeho přihrávku ale Varadi poslal zblízka do velkomeziříčského brankáře. Domácí mohli snížit po vybídce Pokorného, osamocený Zdeněk Mucha ovšem tvrdou ranou trefil jen Bártu. První poločas uzavřela znovu spolupráce Javůrka s Varadim, který minul branku. „První poločas se mi z naší strany líbil, což se o druhém říct nedá," podotkl olomoucký trenér Leoš Kalvoda.

Druhé dějství totiž nabídlo poměrně vyrovnanější průběh a místo šancí byly vidět na obou stranách spíš náznaky. Gólu se nakonec do třetice znovu dočkala Sigma. Vepřekův roh Invald vyboxoval jen do atakujícího Škerleho, od kterého se míč odrazil do branky.

„Velké Meziříčí bylo po celý zápas nepříjemným a houževnatým soupeřem, každopádně naše výhra je zasloužená," řekl Kalvoda, jehož tým už v sobotu ve 3. kole přivítá Třinec. „Zápas mi ukázal, že se dá hrát s každým, i když se kvalitě Sigmy samozřejmě nemůžeme rovnat. Rozdíl soutěží byl v tomto znát, ale kluci si svoje splnili," dodal Smejkal.

Vysočina ve 2. kole Poháru FAČR přišla o posledního ze tří zástupců. Už v srpnu si z Třebíče odvezla povinný postup brněnská Zbrojovka a Jihlavu nepustila do další fáze druholigová Viktoria Žižkov.

Góly: 1. Varadi, 30. Navrátil, 73. Škerle. Rozhodčí: Kolařík. ŽK: 0:3. Diváci: 721. Poločas: 0:2. V. Meziříčí: Invald – Z. Mucha, P. Mucha, Šimáček, Krejčí – Pokorný (46. Souček) – Dufek (70. Havlíček), Smejkal, Durajka (76. Ráček), Demeter – Simr. Sigma Olomouc: Bárta – Janotka, Škerle, Rajnoch, Vepřek – Navrátil (59. Zahradníček), Cana, Šindelář, Javůrek – Varadi (68. Rolinc), Vašíček (59. Ordoš).