„Žádné hecování ale zatím neprobíhá,“ usmívá se jednatřicetiletý stoper v rozhovoru pro webové stránky Vrchoviny.

Proti své Bystřici už jste hrál na podzim, jak na zápas vzpomínáte?
Prohráli jsme tam 0:3, takže nic moc. Ten zápas nás zastihl ve špatném rozpoložení a na výsledku se to projevilo.

Nelitoval jste tehdy letního přestupu? Ještě na konci října měla Vrchovina na kontě pouhé dva body…
Já šel do Nového Města především kvůli tomu, že tam bydlím, mám tam rodinu a i když Bystřice není daleko, dlouhodobé dojíždění už mě nebavilo. Co se týče podzimních výsledků, nelitoval jsem. Prostě se nedařilo, do toho se nakupila zranění.

Když byste měl oba týmy srovnat, v čem jsou lepší a horší?
V Bystřici byla vynikající parta, zdravé jádro týmu tam bylo dlouho pohromadě. Uměli jsme spolu vyjít a po fotbale taky posedět. To mi na podzim na Vrchovině scházelo. Ale v zimě se to zlepšilo. Pomohlo tomu soustředění, návrat bratří Skalníků, zapojení Peti Skryji a tak dále. Teď už se mi to klima začíná líbit. Určitě je v Novém Městě lepší podpora diváků. Fotbal tady lidi táhne a v hledišti se fandí. Zatímco v Bystřici chodí dlouhodobě na fotbal hrstka nejvěrnějších.

Derby jste zažil nespočet, například ve svých osmnácti letech jste pomohl Bystřici k výhře nádherným gólem z dálky. Který zápas vám utkvěl v paměti?
Ty dva poslední v dresu Bystřice, ve kterých jsem dal góly z penalt. Jednou to pomohlo k výhře ve Městě a podruhé v Bystřici Vrchovina vyrovnávala v poslední minutě.

Pokud se trefíte nyní, budete gól slavit?
Během utkání bych to nepřeháněl, kdyby to tam náhodou spadlo. Po zápase ale asi ano. (smích)

Co byste svému nynějšímu týmu na nedělního soupeře poradil?
Jarda Chocholáč, který nám na podzim dal všechny tři góly, už v Bystřici není, takže by to snad mělo být v pohodě. Klíčovým hráčem je Luba Zbytovský, ale to není nic nového. (smích)

Spodek divizní tabulky je nesmírně vyrovnaný. Vedle Vrchoviny i Bystřice je tam dalších osm týmů v nejistotě. Jaký by byl ideální scénář?
Nejlepší by bylo, kdyby nám odpadly ty dálky – Holešov, Brumov a Stará Říše.