„Ačkoliv hráli od 40. minuty pouze v deseti, udělali na mě velmi dobrý dojem. V první půli dvakrát srovnali naše vedení, po změně stran zase hrozili z nebezpečných brejků. O naší výhře jsme rozhodli až v úplném závěru, kdy jsme vstřelili dva góly," zhodnotil nedělní utkání trenér Radešínské Svratky Michal Strachoň.

Před závěrečnou třetinou podzimní poloviny letošního ročníku se tak Radešínka s šestnácti získanými body vyhřívá na třetím místě tabulky. Těch bodů mohlo být více, vždyť poslední Hartvíkovice získaly jediné tři body právě šťastnou výhrou ve Svratce.

„Možná více mě ale mrzela prohra 1:6 v Měříně, tam jsme zahráli špatně," tvrdí Strachoň, který zůstává i přes solidní bodový zisk nohama na zemi.

„Umístění vůbec neřešíme, naším cílem je uhrát na podzim co nejvíce bodů. Nikdo neví, co se stane přes zimu, na jaře mohou přijít zranění. Máme ale docela těžký los, protože nás čekají silné týmy, vedoucí Dukovany, Náměšť a béčko Velké Bíteše," vypočítává Michal Strachoň.

Už čtvrtou výhru v řadě si připsali fotbalisté Měřína. V utkání proti nevyzpytatelnému Křoví sice měla Jiskra po většinu zápasu převahu, jenže na její vedoucí gól dokázali hosté odpovědět. Tři body tak vystřelil až dvanáct minut před koncem Bublán.

„Byly to zasloužené tři body, ale s naším výkonem jsem tentokrát nebyl příliš spokojený. Měli jsme rozhodnout mnohem dříve, takhle jsme Křoví dlouho nechávali ve hře," lehce se kabonil hrající kouč Měřína Karel Kružík.

Po rozpačitém úvodu sezony, kdy z prvních čtyř kol získali měřínští pouze jediný bod, se jim nyní daří. Letní omlazení kádru už si sedlo a ideální kombinace několika zkušených hráčů a dravého mládí se vyplácí.

„Proti Křoví jsem sice nebyl spokojený, ale jinak musím říci, že teď konečně hrajeme opravdu dobře. Noví kluci se až nečekaně rychle adaptovali, Šoukal nás táhne gólově, ale i starší hráči se oproti začátku sezony herně zvedli," těší kormidelníka Měřína.

Na čele tabulky ostatním lehce odskočily Dukovany, za nimi jsou však bodové rozdíly minimální. Na druhou Náměšť ztrácí Měřín čtyři body, což není nesmazatelná ztráta.

„Chceme dál vyhrávat a posouvat se v tabulce. Dukovany zatím bodují, uvidíme, jak se jim bude dařit v dalším průběhu. V horní polovině tabulky jsou aktuálně týmy, které bych tam určitě nečekal. V každém případě chceme do konce podzimu zaútočit na první trojku soutěže," dodal Kružík.

O patro výš, ve východní skupině I. A třídy, se důležitých tří bodů dočkala rezerva FC Žďas. Ta se ze zisku bodů radovala po více než měsíci, když v domácím prostředí zdolala Hrotovice 2:1.

„Bylo to hodně těžké utkání, ale tři body jsme už potřebovali jako sůl. V poslední době doplácíme na problémy s kádrem, před týdnem jsme do Třebíče odjeli jen v jedenácti hráčích. Aby toho nebylo málo, tak se nám v průběhu první půle dva hráči zranili," kroutil hlavou nad prohrou 1:6 trenér Žďáru Vítězslav Machatka.

V dalším kole čeká jeho hráče vždy hodně vyhecované derby v Herálci. Již dopředu ovšem Machatka tuší velké problémy se skládáním sestavy.

„Oproti zápasu v Třebíči to nebude o mnoho lepší. V nedělním odpoledni totiž hrajeme souběžně s áčkem i s dorostem," krčí rameny zkušený žďárský lodivod.