„Nad produktivitou jsem se pozastavil, ale nic zásadního to neznamená. V první řadě je to příprava a pak také jsou odehrané jen dva zápasy, z nichž se nedají dělat nějaké závěry. Navíc v tomto období jde o utkání, kdy defenzivní činnost mužstev není ještě sladěná. Třeba Ždírec si dal dva góly v podstatě sám," nepřeceňuje solidní bilanci kouč Vrchoviny Marek Štukhejl.

Zich potvrdil svou pověst

Z posledního vystoupení svých svěřenců má navíc rozporuplné pocity. „První půlka byla herně nevyvážená, nejistá, zbrklá, nepřesná, soupeř nám dělal svým presingem problémy," podotkl trenér.

Ve druhém dějství však jeho svěřenci zabrali. „Začali jsme být výrazně lepší, soupeř odpadával, šlo o zápas dvou poločasu a dvou nálad," poznamenal.

V prvním poločase ho totiž kromě výkonu naštval také disciplinární zkrat Jana Zicha, který byl po půlhodině vyloučen. Někdejší levý bek Žďáru nyní patřící Zbrojovce Brno, jehož Vrchovina zkouší, tak bleskurychle potvrdil svou pověst problémového hráče.

„Zich do té doby předváděl vynikající výkon, jeho chování mě však zklamalo," řekl Štukhejl.

Horáček má ruku v sádře

Druhou posilou měl být Martin Horáček ze Skutče, který ve Vrchovině už v minulosti působil. Do utkání proti Ždírci, jehož dres rovněž oblékal, však nenastoupil kvůli zranění. „Má ruku v sádře a budeme čekat, co dál," podotkl kouč, který také postrádal zraněnou brankářskou jedničku Jana Vítka.

Vrchovina sice šest branek vstřelila, zároveň však čtyři inkasovala, i v tomto případě Štukhejl zatím nic neřeší. „Je to v podstatě to samé, co jsem řekl o produktivitě. Jsme v určité fázi přípravy, hraje se více nahoru dolů a nemá cenu se nad tím pozastavovat," říká.

Svoje svěřence má v tréninkovém procesu už čtvrtým týdnem. Docházku a přístup hodnotí jedním slovem. „Průměrně." V dalším herním testu se SFK představí v sobotu dopoledne v Chotěboři.