Angažmá v Dukle Praha vypadalo hodně nadějně, jenomže z něj nakonec sešlo. Podobně jako před rokem z návratu do Jihlavy.

„Letos to vypadalo fakt dobře. Na Dukle jsem měl být na zkoušku čtrnáct dní, ale doba se protáhla. Bohužel to nakonec nedopadlo. V pátek mi bylo řečeno, že přichází na hostování sparťan Mustedanagič," krčí rameny Demeter.

Po roce tak znovu doplatil na novou konkurenci z pražských S. Tehdy totiž Jihlavu, která svého odchovance testovala, posílil slávista Bazal.

„Nevím, co k tomu říct, asi mi první liga není souzená," konstatoval rychlý krajní záložník a český reprezentant v malém fotbale, jehož mladší bratr Patrik už nejvyšší soutěž okusil v dresu Jihlavy a naposledy hostoval ve druholigových Vítkovicích.

Starší Robin zatím na šanci v první lize čeká a o víkendu nastoupil za Velké Meziříčí v přípravě proti diviznímu Pelhřimovu.

„Samozřejmě nějaké zklamání v sobě mám, ale nehodlám se v tom babrat. Musím tohle všechno hodit za hlavu a soustředit se na Velké Meziříčí, kde máme dobře rozehranou soutěž," poukázal sedmadvacetiletý Demeter na fakt, že tým z města pod dálničním mostem má ze druhé příčky reálnou šanci MSFL vyhrát, což znamená možnost postupu do druhé nejvyšší soutěže.

„Samozřejmě bychom soutěž vyhrát chtěli. To, jestli bychom postoupili, je otázka spíš na vedení," podotkl.

Jedním z pozitiv je kromě další zkušenosti v ligovém klubu i fyzická připravenost. „Od začátku ledna jsem absolvoval dvoufázové tréninky, takže z toho teď můžu těžit. A jsem samozřejmě za tu zkušenost celkově rád. Nějakou stopu jsem tam zanechal, nemám se za co stydět," říká Demeter, který si během přípravných zápasů za Duklu připsal jednu trefu a asistenci.

„Z tohoto pohledu mám čisté svědomí, že jsem udělal všechno pro to, abych tam zůstal," dodal Demeter.