Do utkání přitom nováček nejvyšší krajské soutěže nastoupil bez několika tradičních opor základní sestavy. „Byli jsme v okleštěné sestavě, ale hráči si s tím poradili bez větších problémů. Na domácím týmu bylo znát, že už jsou zřejmě smíření se sestupem,“ všiml si trenér nováčka Jan Nečas.

Zabojují o 5. místo

Z tříbodového zisku se předtím jeho svěřenci radovali naposledy 30. dubna, kdy zdolali Okříšky 2:1. Poté následovala remíza v Žirovnici a tři porážky v řadě. „Už bylo načase, abychom opět zvítězili. To se podařilo, naplnili jsme roli favorita zápasu,“ těšilo kormidelníka Nové Vsi.

Před závěrečnými dvěma koly patří nováčkovi přeboru sedmé místo. Na šestý Humpolec ztrácí bod, na pátou Chotěboř čtyři. S oběma celky se přitom v obráceném pořadí Nová Ves nyní utká. „Nechceme ty zápasy jen tak odehrát, ale naopak se popereme o co nejlepší umístění. Naše motivace je tedy jasná, alespoň o místo výše bychom se ještě rádi v závěru letošního ročníku posunuli,“ přiznal novoveský kouč Jan Nečas.

Martina Sáblíková dostala v pondělí 5. června dar od města Žďár nad Sázavou, jako poděkování za reprezentaci. Martina současně předala ocenění žďárským basketbalistům.
OBRAZEM: Sáblíková předala ocenění malým basketbalistům