Vedením klubu narychlo povolaný Nedvěd toho společně s asistentem Radimem Chmelíčkem po pravdě ani příliš stihnout nemohl. Minulé úterý vedl první trénink a po třech jednotkách dovedl FC Žďas k sobotní domácí bezbrankové remíze s Tasovicemi. „V týdnu jsme se snažili klukům vštípit věci ohledně útočné hry, přechodu do útoku. Nebudeme si ale nic nalhávat, během tak krátké doby toho moc udělat nejde," odvětil kouč.

Záchranářské starosti Žďáru souvisejí zejména s vytvářením a proměňováním šancí. Z posledních pěti utkání se svěřenci Pavla Kubiše a nyní i Petra Nedvěda prosadili pouze s Polnou. Hned čtyřikrát vyšli střelecky naprázdno. K zásadním změnám v sestavě ale proti Tasovicím nedošlo. Základní jedenáctka vyběhla na deseti postech v totožném složení. Do základu se nevešel pouze čtyřgólový David Russ, nejlepšího střelce týmu nahradil Nedvědův syn Jan. „Domluvili jsme se, že uděláme tuhle změnu. Chtěli jsme přecházet do rozestavení 4-3-3, nechávat tři hráče nahoře, ne úplně nám to ale vycházelo. Pořádně jsme neměli čas na nácvik, a vzešel z toho trochu živelný fotbal. Jelikož jsme nevyhráli, tak se dá říct, že se ta změna nevyplatila," uznal Petr Nedvěd.

Šance na kýžený gól zejména v první půli byly. „V prvním poločase jsme k němu měli blíž. Příležitosti jsme si vypracovali, ale když nedáte gól, lépe než remízou to skončit nemůže. Po přestávce už byl soupeř hodně zalezlý a dlouhé centry sbíral gólman," řekl po utkání Petr Nedvěd. „V závěru na klucích bylo vidět, že chtěli, snažili se, ale nešlo to. Dohrávali jsme v křeči a Tasovice se dostávaly do brejků. Mělo se vyhrát, je to špatné."

Na dotaz jeho dalšího působení u týmu reagoval jasně: „To je na klubovém výboru, ale na devadesát pět procent to vidím tak, že se vrátím k dorostu," uzavřel Petr Nedvěd svou pětidenní misi.