Například poslední Pelhřimov v případě jakékoliv bodové ztráty na hřišti předposlední Staré Říše sestupuje do krajského přeboru.
Ostatně v Pelhřimově už jsou s touto variantou smířeni dopředu. „To by byla velká matematika, abychom se zachránili. Už s tím ani nepočítáme,“ řekl trenér Martin Moravec.

Naději měl ještě před minulým týdnem, kdy jeho celek hostil druhý Hodonín. „Tam by se v případě výhry dalo ještě uvažovat o jakési naději, ale teď už asi ne,“ přemítá.

I přesto je odhodlaný s týmem na hřišti druhého nejhoršího celku soutěže uspět. „Chceme se s divizí a celou sezonou rozloučit důstojně. Během tohoto ročníku jsme ani jednou nevyhráli venku, takže to hodláme napravit,“ podotýká Moravec.

V nelehké situaci je i Stará Říše. Tým ze středu tabulky se během mizerného jara propadl až ke dnu. Ve středu navíc celek z Jihlavska podlehl v domácí dohrávce Velké Bíteši. „Kdybychom vyhráli, jsme na koni, ale nestalo se. Situace je kritická a my jsme jasnými adepty sestupu,“ řekl trenér Luděk Kovačík.

Extrémně důležité zápasy čekají také na Bystřici a Žďár. Prvně jmenovaný hostí v sobotu třetí Rosice. Domácí utkání hraje i FC Žďas, který o den později přivítá Břeclav. Naopak velmi blízko k záchraně jsou Vrchovina a Velká Bíteš.

Do boje o postup bude po dvou týdnech znovu promlouvat polenský Slavoj. Po remíze na hřišti druhého Hodonína se pokusí uspět i na půdě lídra z Uherského Brodu.

Divizní menu

SOBOTA: Holešov – VRCHOVINA, Hodonín – Slavičín, BYSTŘICE – Rosice, Uh. Brod – SLAVOJ POLNÁ (vše 17.00).

NEDĚLE: Brumov – V. BÍTEŠ (10.15), ST. ŘÍŠE – PELHŘIMOV, ŽĎÁR N. S. - Břeclav, Tasovice – Bzenec (vše 17.00).