V páteční předehrávce Vrchovina B zdolala poslední Čáslavice-Sádek 3:1.

NOVÁ VES – HROTOVICE 6:2

Domácí začali tlakem. V 11. minutě se po centru Michala Novotného hlavou nemýlil Jan Šandera. V souboji s brankářem se po několika minutách ocitl Ondřejka a vzešel z něj vítězně, 2:0. Hrotovice se za tohoto stavu probraly. Nejdříve zahrozil Salák a po chybě obrany za chvíli snížil Bláha. V závěru půle Ondřejka vystihl malou domů Hrotovic a jeho hlavička letěla těsně nad.

Po přestávce postupoval sám na brankáře Jan Nečas a zkušeně ho přeloboval. Od té doby byli domácí na svém hřišti pány. Po standardce zvyšoval z dorážky Havlík. Následně se předvedl František Nečas krásným sólem až do prázdné brány a debakl Hrotovic o minutu později dokonal Jan Nečas. Hosté se dočkali snížení v 90. minutě, z penalty se prosadil Salák.

To už ale bylo domácím jedno, na hřišti propukly bujaré oslavy postupu. Nová Ves se po třech letech vrací do krajského přeboru. „Soutěž jsme vyhráli, nemáme co ztratit, do přeboru určitě půjdeme,“ podotkl spokojený asistent trenéra Nové Vsi Josef Starý.

Góly: 11. Jan Šandera, 22. Ondřejka, 51. a 84. J. Nečas, 64. Havlík, 83. F. Nečas – 31. Bláha, 90. Salák (PK). Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 1:3. Diváci: 166. Poločas: 2:1. Nová Ves: Čížek – T. Novotný I, Havlík, Krejčí, P. Šandera – F. Nečas, J. Starý (75. Košík), J. Nečas, Ondřejka – Jan Šandera (83. T. Novotný II), M. Novotný (62. O. Starý).

BUDIŠOV – ŽĎÁR B 2:0

Žďár začal aktivně a domácí se nemohli dostat do hry. Vysvobodil je až vedoucí gól K. Nováčka z trestného kopu. Budišov měl ještě do přestávky závar, ale Žďárští dvakrát vykopávali míč z brankové čáry. „Přijel k nám kvalitní soupeř, který nás od začátku presoval, čímž nám dělal problémy, ale pak jsme vyrovnali hru,“ komentoval trenér Budišova-Náramče Libor Švec. Jeho svěřenci měli po změně stran více ze hry a vytvářeli si i šance. Zvýšit se podařilo opět Nováčkovi až v 72. minutě, když vystihl chybnou rozehrávku a zamířil pod břevno. „Zbytek zápasu jsme dohráli v poklidu. Soupeř šanci neměl,“ hodnotil Švec.

Góly: 39. a 72. K. Nováček. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 3:2. Diváci: 120. Poločas: 1:0. Žďár B: Hajný – Havlík (77. Gančev), Jelínek, Štursa, Růžička – Machatka, Jun, Němec, Musil – M. Filippi, Malicki (68. Bulíček).