Nováček krajského přeboru si ve 14. kole zopakoval letní výhru nad rezervou Velkého Meziříčí. Zatímco v srpnu utkání rozhodl jediný gól, tentokrát se Nová Ves prosadila hned třikrát, navíc i v sobotu udržela čisté konto.

Utkání začalo přibližně s desetiminutovým zpožděním, protože jedno z aut, kterými hráči Velkého Meziříčí na zápas cestovali, mělo během jízdy technickou poruchu. Shodou okolností právě to, které v kufru vezlo dresy hostujícího mančaftu. „To byla taková malá nepříjemnost, která nás před utkáním postihla," konstatoval trenér velkomeziříčské rezervy Petr Munduch.

Mnohem větší nepříjemnosti postihly jeho svěřenci v úvodní desetiminutovce zápasu. Vše začal stoper Puža, který dával hlavou malou domů takovým způsobem, že doslova namazal do gólové šance útočníkovi domácích. „Na Pužíkovi se projevily návyky z áčka, kde je tlačený do konstruktivní rozehrávky. Tohle ale byla úplně zbytečná chyba, těžký míč měl jednoduše odpálit," zdůraznil Munduch. Teprve šestnáctiletý dorostenec Ondřej Starý projevil instinkt zabijáka a poslal Novou Ves do vedení. „Byla to sice chyba hostujícího obránce, na druhou stranu musím ocenit to, jak na něj Ondra přitlačil a jeho zaváhání využil," chválil mladíčka na hrotu útoku kormidelník Nové Vsi Jan Nečas.

Za další dvě minuty bylo s hosty ještě hůř. To si pro změnu vybral hodně slabou chvilku gólman Zavadil, když si trestný kop Jana Nečase v podstatě sám srazil za svá záda. V dalším průběhu zápasu pak hostující strážce svatyně ještě několikrát ukázal, že v sobotu nebyl ve své kůži. „Docela mě to překvapilo, protože při našem prvním vzájemném utkání ve Velkém Meziříčí soupeře hodně držel a vychytal několik našich velice dobrých příležitostí. Tento zápas mu ale rozhodně vůbec nevyšel, to všichni museli vidět," neskrýval své překvapení kouč nováčka. „Dva slepené góly v úvodu, navíc po našich neuvěřitelných triviálních chybách, utkání rozhodly. V dalším průběhu to totiž byla vyrovnaná partie, řekl bych remízový zápas, jenže to už měla Nová Ves nahráno," zlobil se lodivod Velkého Meziříčí. Měl pravdu, protože ve zbytku prvního dějství, s výjimkou krásné střely Františka Nečase, která orazítkovala pravou tyč branky Zavadila, toho k vidění z obou stran příliš nebylo.

Do druhé půle Meziříčí přeskupilo řady, začalo hrát pouze na tři obránce a posílilo ofenzivu. Hosté přidávali na obrátkách, jenže je srazila další hrubka. Jednoduchý centr z pravé strany Zavadil trestuhodně minul a Ondřej Šandera do prázdné branky zvýšil už na rozdíl tří gólů. „Vstup do druhého poločasu nám vyšel, kluci na tři obránce umí hrát. Věřil jsem, že bychom mohli rychle snížit a vrátit se zpátky do zápasu. Po třetím gólu, který jsme Nové Vsi opět darovali na zlatém podnose, už nebylo o co hrát. Viděl jsem, že kluci to vnitřně zabalili, na domácího gólmana jsme pořádně vystřelili až deset minut před koncem," postýskl si Munduch.

Sobotní vystoupení jen podtrhlo velice nevydařený podzim, který rezerva Velkého Meziříčí prožila. Do jarních odvet tak půjde z 12. místa, s nepříliš velkým bodovým náskokem na dvojici Moravské Budějovice a Jemnicko. Nadcházející záchranářské boje jsou tvrdou realitou. „Podzim nám nevyšel, na tom už zápas v Nové Vsi nemohl nic moc změnit, ale mohl jej směrem pro jaro drobně vylepšit. Od té doby, co začal vysokoškolákům nový semestr, není tréninková docházka ideální, ale s tím se potýkají i ostatní mužstva. Stále mě mrzí remíza s Jemnickem z minulého týdne, ten zápas jsme měli vyhrát," dodal Petr Munduch. Přesně obrácené pocity zavládly po utkání v táboře Nové Vsi. Páté místo a zisk 26 bodů jsou pro nováčka krásným počinem do jarních odvet. „Nebudu zastírat, jak moc jsme spokojeni. Vyšel nám vstup do soutěže, to bylo naprosto klíčové, protože jsme tak mohli hrát mnohem klidněji. Osobně jsem chtěl na podzim získat alespoň dvacet bodů, jakýkoliv další bodový zisk nad tuto metu byl velice slušný nadplán. Navíc jsme ve většině případů předváděli i solidní hru, nebyla to od nás žádná nakopávaná," pochvaloval si Jan Nečas.