Zatímco prvně jmenovaný tým vybouchl v Přibyslavi, velkomeziříčská rezerva statečně vzdorovala vedoucímu Ždírci.

Trenér Nové Vsi Jan Nečas očekával v „Žižkově“ městě těžký zápas a nemýlil se. Ale zřejmě ani ve zlém snu neočekával, že o poločasu bude jeho tým prohrávat 0:4, navíc bude po vyloučení obránce Krejčího dohrávat jen v deseti.

„Vstup do zápasu nám vyšel, v úvodních deseti minutách jsme měli i náznaky šancí. Po zbytečném zaváhání jsme však inkasovali první gól a do čeho pak Přibyslav kopla, to skončilo v naší síti,“ řekl Nečas, který si cenil toho, že zápas hráči nezabalili.

„V deseti jsme hráli paradoxně lépe a zodpovědněji. Domácí nám nic nedarovali a hráli dál naplno, chvíli po změně stran také přidali další branku. Vstřelil jsme však alespoň čestný úspěch a měli i další příležitosti ke snížení,“ našel pozitivum kormidelník letošního nováčka.

Těžký úkol stál před o záchranu bojujícím béčkem Velkého Meziříčí. To zajíždělo na hřiště vedoucího celku ze Ždírce nad Doubravou. Trenér Petr Munduch avizoval, že se pokusí o překvapení a málem se to jeho hráčům povedlo.

„Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení našeho Malouška už ve 22. minutě. Přesto jsme podali výborný výkon a favorita jsme v každém případě zaskočili. Ždírec se dostal do vedení, ale i v přesilovce se musel až do poslední minuty strachovat o výhru. Hráče musím pochválit, chyběla tomu jen třešnička v podobě zisku alespoň bodu,“ mrzelo Petra Munducha.