„Jde o neoblíbeného soupeře, kterého se nám nedaří porazit,“ uznává Smejkal.

Obě předchozí sezony začínal jeho tým doma, obě vítězně. Důvod k optimismu může mít ale i při letošní premiéře. Jeho tým kvalitně posílil a i když kvůli karetnímu trestu z poháru nemůže nastoupit Pavel Mezlík, má Velké Meziříčí hodně nabitý kádr.

„Kvalitně jsme posílili, máme tři vyrovnané útočníky, takže když nám teď vypadl Mezlík, máme ho kým nahradit,“ pochvaluje si Smejkal.

Libor Smejkal
Smejkal musí zaplatit 10 tisíc

K Pavlům Simrovi a Mezlíkovi totiž přibyl jihlavský talentovaný střelec Tomáš Duba, který má za sebou letní přípravu s ligovým A-týmem. Defenzivu zase vyztužila třebíčská ikona David Komínek. Zkušený stoper sice promarodil část přípravy, už by ale měl být nachystaný.

„Očekávám, že ještě více zkvalitní naši defenzivu. S každým tréninkem i zápasem se ukazuje jako přirozený lídr,“ podotkl velkomeziříčský trenér, který Komínka ve Žďáře vyzkoušel i na postu defenzivního záložníka. „Je to jedna z variant, ale spíš s ním počítám na stopera,“ upřesnil.

Menu MSFL

SOBOTA: Otrokovice – HFK Olomouc (10.30), Hlučín – VEL. MEZIŘÍČÍ (15.00), Rýmařov – Prostějov (16.30), Hulín – Líšeň, Uh. Brod – Hodonín, Mohelnice – Petřkovice, Vyškov – Val. Meziříčí (vše 17.00).

NEDĚLE: Uničov – Kroměříž (10.15).